Lietuva cīņā par tūristiem plāno kompensēt katru trešo valstī pavadīto nakti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atvieglojot ierobežojumus un atsākoties ceļošanai, pastiprinās arī starpvalstu cīņa par tūristiem. Lai pievilinātu ārvalstu tūristus, Lietuva apsver viņiem kompensēt katru trešo valstī pavadīto nakti. Lietuvā pēc nedēļas tiks atcelts Covid-19 dēļ valstī noteiktais karantīnas režīms, trešdien nolēma valdība. Taču ārkārtējā situācija joprojām paliks spēkā.  

Pašlaik sejas maskas ir obligātas sabiedriskajā transportā un veikalos, bet pēc karantīnas atcelšanas nākamnedēļ tā būs tikai rekomendācija. Ārkārtējās situācijas noteikumi paredz, ka distancēšanās un citas prasības joprojām būs jāievēro tādās vietās kā ēdnīcas, kafejnīcas un bāri.

Prezidents Gitans Nausēda gan aicināja neļauties ilūzijām: “Ja mēs virzāmies uz ierobežojumu atvieglošanu, mums arī jābūt gataviem vajadzības gadījumā tos ieviest no jauna un pastiprināt.”

Tikmēr Lietuvas Ekonomikas ministrija nākusi klajā ar priekšlikumu, kā atvilināt tūristus pēc Covid-19 pandēmijas un ierobežojumu atvieglošanas. Proti – tūristiem kompensēt katru trešo Lietuvā pavadīto nakti.

“Lietuvai jānosūta skaidrs vēstījums, ka mēs ar prieku gaidām tūristus no drošām valstīm.

Tas nostiprinātu Lietuvas pievilcību un nodrošinātu pievienoto vērtību. Tagad tūristi Lietuvā parasti pavada divas naktis, un šī trešā nakts nodrošinātu, ka Lietuvā paliktu vēl vairāk naudas,” sacīja Lietuvas ekonomikas ministra pienākumu izpildītājs Žīgimants Vaičūns.

Ministrijas aprēķini liecina, ka šādu piedāvājumu varētu izmanto aptuveni 10 tūkstoši tūristu.

Lietuvas tūrisma nozarē iniciatīvu vērtē atzinīgi, norādot, ka jūtami pastiprinājusies starpvalstu konkurence par tūristu piesaisti, tādēļ jādomā par konkurētspējīgiem piedāvājumiem. Vienlaikus ar vienu pasākumu visus zaudējumus atgūt neizdosies.

“Mēs šobrīd runājam par izdzīvošanu. Lai trešo nakti atdotu par brīvu, ir jābūt tūristu plūsmai. Vai tāda būs – to mēs nezinām,”

komentēja Lietuvas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāve Evalda Siskauskiene.

Lietuvas valdība tūrisma nozarei iezīmējusi atbalstu 45 miljonu eiro apmērā. Trešā daļa šīs naudas paredzēta, lai sekmētu ienākošo un vietējo tūrismu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti