Krustpunktā

Eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga: Koronavīrusa dēļ koordinācijai ES jābūt labākai

Krustpunktā

Brīvais mikrofons, 14. aprīlis

Krustpunktā diskusija: Politika pandēmijas laikā

Kažoka: Latvijas kurss Covid-19 ierobežošanā bijis viens no labākajiem iespējamiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas pašreizējais kurss Covid-19 infekcijas ierobežošanā un izraisītās krīzes pārvarēšanā ir viens no labākajiem iespējamiem, intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" sacīja organizācijas “Providus” direktore Iveta Kažoka.

"Salīdzinājumā ar tādām lielajām demokrātijām kā Francija, Lielbritānija un Vācija mēs izskatāmies diezgan labi. Lielā mērā tas tādēļ, ka valdība pieņem lēmumus, uzklausot epidemiologu bažas, bet neaiziet histēriskās reakcijās, kā, piemēram, Lietuva, kura noslēdzās, bet ir ar sliktākiem slimības rezultātiem," teica Kažoka.

Eksperte norādīja, ka Latvija ir cieši saistīta ar notiekošo citās Eiropas Savienības valstīs, tādēļ, ja tajās tiks mīkstināti slimības apkarošanai noteiktie ierobežojumi, arī mūsu valstij būs labākas izredzes atkopties. "Pašreizējais Latvijas kurss bijis labākais iespējamais, skatoties uz to, kā mūsu valsts situāciju līdz šim ir izturējusi," norādīja Kažoka.

"Krustpunktā" podkāstā:

Jauna epizode katru darba dienu, garums - 52 min.

Viņa arī atzina, ka Latviju Covid-19 pandēmija, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm, nav skārusi tik dramatiski. Tādēļ valdībai būtu nepieciešams apzināt iespējamos labākos risinājumus ekonomikas atvēršanai. "Latvija ir ieguvusi sev papildu laiku, ar ko nevarēja rēķināties citas valstis," tā Kažoka.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Vīrusa izplatības ierobežošanai 12. martā nolemts Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, kuru otrdien, 7. aprīlī, nolemts pagarināt vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti