FKTK lēmumu par «ABLV Bank» pašlikvidāciju pieņemšot šomēnes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lēmumu par līdz nesenam laikam trešās lielākās Latvijas bankas "ABLV Bank" pašlikvidācijas plāna apstiprināšanu vai noraidīšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) plāno pieņemt līdz šā mēneša beigām, informē komisijas pārstāve Ieva Upleja.

FKTK pārstāve Ieva Upleja
00:00 / 00:19
Lejuplādēt
Lēmumu par pašlikvidācijas procesa uzsākšanu "ABLV Bank" akcionāri pieņēma šā gada 26. februārī. Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu, banku uzraugiem bankas pašlikvidācijas procesa uzsākšana ir jāizvērtē trīsdesmit dienu laikā.

 

FKTK pārstāve Ieva Upleja noliedz, ka lēmuma pieņemšana tiktu novilcināta – kavēšanās esot saistīta ar atzinuma sniegšanai nepieciešamās informācijas iegūšanu un tās izvērtēšanu.

"Sākumā banka iesniedza šo vēlmi, bet turpmākajā procesā, protams, bija jāiesniedz daudz un dažādi dokumenti, kas komisijā tika iesniegti pakāpeniski. Paralēli mēs to visu skatījām. Ar katra jauna dokumenta iesniegšanu tas termiņš, protams, pavirzās uz priekšu (..)," teica Upleja, norādot, ka pēdējie dokumenti iesniegti pirms nedēļas.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības. "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju.

FKTK iepriekš pieļāva, ka komisija lēmumu par "ABLV Bank" pašlikvidācijas plānu varētu paziņot līdz aprīļa beigām. Vēlāk šis termiņš mainīts - lēmumu varētu paziņot maija pirmajā pusē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti