Panorāma

Kāda ir situācija Latvijā?

Panorāma

Vēlreiz sola strauji likvidēt OIK

Darba devēji bruņojas pret vīrusu

Darba devēji bruņojas pret koronavīrusu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Katram pa dezinfekcijas šķidruma pudelītei, atcelti komandējumi un darbs no mājām. Latvijas Televīzija pēta, kā Latvijas uzņēmumi gatavojas pasargāt savus darbiniekus no koronavīrusa?

Vietās, kur apgrozās daudz cilvēku, netrūkst arī vīrusu. Tādēļ bīstamu infekciju laikā ieteikts izvairīties no masu pasākumu un publisku vietu apmeklēšanas. Taču no iešanas uz darbu tā vienkārši izvairīties nav iespējams. Tādēļ uzņēmumi mēģina šo vidi padarīt drošāku.

Starptautiskā lidosta “Rīga” nodarbina ap 1200 cilvēku. Uzņēmuma pārstāvis Edgars Vilcāns atzīst, ka darbinieki ir satraukti, jo vairums no viņiem ikdienas darbā saskaras ar ceļotājiem. Tostarp tādiem, kas ieradušies no vīrusa skartajiem reģioniem.

"Mēs regulāri informējam savus darbiniekus par piesardzības pasākumiem. Tā ir personīgā higiēna. Tas, ko esam darījuši papildus – izdalījuši saviem darbiniekiem roku dezinfekcijas līdzekļus, lai viņi savās darba gaitās var dezinficēt rokas," pauda lidostas “Rīga” pārstāvis Edgars Vilcāns.

AS “Draugiem Group” nodarbina ap 700 cilvēku Latvijā, Spānijā un ASV, bet sadarbības partneri, piegādātāji un klienti ir teju visās pasaules malās. Uzņēmums visiem darbiniekiem izsūtījis informāciju par koronavīrusa infekcijas pazīmēm un stingri noteicis – ja kāda no tām parādās, tad nekavējoties jāsazinās ar ārstu un jādodas strādāt no mājām, pat ja pašsajūta ir laba.

"Kā minimums 14 dienas ir jāpavada mājās ar darba datortehniku un jāstrādā attālināti. Tāpat esam atcēluši komandējumus uz valstīm, kur ir kaut viena ziņa, ka kāds ir inficēts," norāda AS “Draugiem group” runasvīrs Jānis Palkavnieks.

“Draugiem Group” saviem darbiniekiem piedāvā bezmaksas pusdienas un uzkodas. Vīrusu laikā tiek pievērsta īpaša uzmanība, lai šī maltīte būtu veselīga. "Mēs atgādinām cilvēkiem arī tādu ierastu lietu, ka pirms ēšanas jāmazgā rokas un papildus tam novietoti dezinfekcijas līdzekļi, lai pēc tam rokas varētu dezinficēt. Tāpat piedāvājam dzērienus ar citrusaugļiem un ingveru, kas stiprina imunitāti," saka Palkavnieks.

Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) saviem biedriem izsūtījusi Eiropas Darba devēju organizācijas ieteikumus, kā rūpēties par savu veselību. "Šeit ārkārtīgi svarīgi būt informētiem, atbildīgi skatīties uz situāciju, ievērot higiēnas normas, necelt lieku paniku un stiprināt imunitāti," pauž LDDK vadītāja Līga Meņģelsone.

Kā nekā – tikai vesels darbinieks ir uzņēmumam izdevīgs darbinieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti