Dienas ziņas

Ar karikatūru atspēko mītus par ES un NATO

Dienas ziņas

Rīgā iebraucot Daugavā, gājis bojā cilvēks

Aviosabiedrība "Norwegian" par mājām sauks arī Rīgas lidostu

Lidsabiedrība «Norwegian» atver bāzi Rīgā un paplašina galamērķu skaitu

Sekmīgi izpildot visus priekšnoteikumus un saņemot jaunas lidmašīnas, Norvēģijas lidsabiedrība "Norwegian" otrdien, 30. aprīlī, klātesot Latvijas un Norvēģijas amatpersonām, atvērusi bāzi RIX Rīgas lidostā. 

2023. gada lidsabiedrības izpilddirektors Geirs Karlsens portālam LSM.lv sacīja, ka iecere par bāzes izveidi RIX Rīgas lidostā nav jauna un vēlme ir bijusi jau kādu laiku, bet to nācās atlikt, jo "Norwegian", līdzīgi kā vairākas citas lidsabiedrības, saskaras ar "Boeing" lidmašīnu piegāžu kavējumiem. 

"Šī mums ir liela diena, un šodien atveram mūsu 12. bāzi. Šī ir sestā valsts, kuru varam saukt par savu bāzes valsti. Es redzu Rīgu kā daļu no Ziemeļeiropas, un tas tikai vēlreiz pierāda to, ka mums šeit ir jābūt,"

sacīja lidsabiedrības izpilddirektors Geirs Karlsens, norādot, ka šeit ir pieprasījums pēc lidsabiedrības pakalpojumiem. 

"Arī pašlaik "Boeing" piegādes nenotiek tā, kā plānots. Mēs redzam, ka viņiem ir piegāžu problēmas un pašreizējais piegāžu kalendārs kavējas aptuveni 9 mēnešus. Problēmas būs ilgas, un ar šīm problēmām saskaras visa aviācijas industrija,"

par "Boeing" piegādēm sacīja Karlsens. 

"Norwegian" vadītājs sarunā ar LSM.lv arī atzina, ka pašreizējais bāzes modelis ir tāds, no kura atsperties nākotnei, lai varētu bāzes apjomu palielināt un sākt domāt par lielākas konkurences radīšanu Rīgas lidostā. 

Rīga kā vieta izaugsmei

Par bāzes vietu Rīga izvēlēta ne tikai lokācijas, bet arī tirgus dēļ, kas lidsabiedrībai ir ļoti saistošs. Pašlaik lidsabiedrība jau veic lidojumus no Rīgas uz dažādiem galamērķiem, un interese par aviokompānijas pakalpojumiem pieaug. Tāpat bāze Rīgā ir uzņēmuma stratēģijas daļa, lai palielinātu lidojumus ārpus Ziemeļeiropas.

Plānots, ka Rīgas lidostā uzņēmums izvietos ne tikai divus pilnīgi jaunus "Boeing" 737-8 MAX modeļa gaisa kuģus, bet arī mājvietu apkalpei. Svarīgi pieminēt, ka Rīgas bāzes apkalpe pārsvarā būs no Latvijas. 

""Norwegian" izvēle izvietot bāzi Rīgā ir ne tikai lidsabiedrības apliecinājums un uzticība Latvijai, bet arī lidostai, parādot to, ka mēs esam interesanti Eiropas mērogā. Tāpat jāmin, ka lidostai ir lieli attīstības plāni, kas to padara pievilcīgāku lidsabiedrībām,"

atklāšanas pasakumā sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie"). 

"Norwegian" Rīgā nav jauna lidsabiedrība, un tā jau ir izcīnījusi savu vietu lidostā. 

"Pērn "Norwegian" bija trešā lielākā lidsabiedrība, kas bāzējās RIX Rīgas lidostā, un domāju, ka bāzes atvēršana  šeit ir tikai dabisks solis uzņēmuma attīstībā," norādīja RIX Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. Sarunā ar portālu LSM.lv Odiņa norādīja, ka lidostas teritorijā līdz ar bāzi tiek atvērta arī apkalpes bāze, kura būs mājvieta teju 60 darbiniekiem. 

"Bāze nozīmē pasažieru skaita palielināšanos arī mums – lidostai, tas nozīmē lielāku izvēli pasažieriem. Domājams, ka tas atstās pozitīvu iespaidu arī uz biļešu cenām. Pašlaik "Norwegian" ieņem trešo vietu apjoma ziņā. Pērn lidosta apkalpoja ap sešiem miljoniem pasažieru, un aptuveni 200 000 bija "Norwegian" pasažieri. Ar jauniem maršrutiem redzam, ka viņu pozīcijas tikai tiks nostiprinātas," sacīja Odiņa.

"Daudziem no komandas "Norwegian" ir kā pirmā saskarsme ar aviāciju, citi komandas locekļi ir nākuši no citām lidsabiedrībām, un ir svarīgi, ka uzņēmums rada darbavietas vietējiem cilvēkiem," uzsvēra Rīgas bāzes menedžere Iluta Savicka.

Lidsabiedrība piedāvās arī jaunus galamērķus

Līdz ar bāzes atvēršanu RIX Rīgas lidostā Norvēģijas lidsabiedrība no maija uzsāks tiešos lidojumus uz Korfu Grieķijā un Tivatu Melnkalnē. Vienlaikus lidsabiedrība ir ieinteresēta jaunu galamērķu atvēršanā ziemas sezonā.

"Mūsu jaunais galamērķu tīkls būs ne tikai izdevīgs pasažieriem, bet centīsimies sagādāt konkurenci arī "airBaltic". Domāju, ka ar savu galamērķu tīklu mēs varēsim ne tikai iepriecināt cilvēkus vasaras, bet arī ziemas sezonā, piedāvājot jaunus galamērķus uz saulainām vietām," runājot par maršrutu tīklu, portālam LSM.lv sacīja Karlsens. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti