«Cēsu alus» sāk ražot dezinfekcijas līdzekli; 5000 pudeles ziedos Vidzemes ārstniecības iestādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

AS "Cēsu alus" uzsākusi ražot roku un virsmu dezinfekcijas līdzekli, lai valstī noteiktās ārkārtas situācijas laikā dotu savu ieguldījumu sabiedrībai cīņā ar Covid-19 vīrusu, informēja uzņēmumā.

Pirmajā partijā plānots saražot 70 000 pudeles dezinfekcijas līdzekļa "Santizer Forte", kas tapis uz etilspirta (sastāvā 70%) un glicerīna bāzes un pildīts 500 ml tilpuma pudelē. 

Sniedzot atbalstu Vidzemes reģiona ārstniecības iestādēm, 5000 pudeles dezinfekcijas līdzekļa tiks ziedotas Vidzemes slimnīcai Valmierā, kā arī uz Cēsu klīnikai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Cēsu filiālei. Dezinfekcijas līdzekļi šīm iestādēm tiks piegādāti ceturtdien, 9. aprīlī.

"Cēsu klīnikas vārdā no sirds pateicos uzņēmumam "Cēsu alus" par šo ziedojumu – dezinfekcijas līdzekļiem, kas ir absolūti nepieciešami klīnikas ikdienas darbā! Un pateicos arī ikvienam atbalstītājam un labas gribas cilvēkam, kas šajā laikā iespēju robežās piedāvā palīdzību," sacīja SIA "Cēsu klīnika" valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa.

Uzņēmumā norādīja, ka, izstrādājot dezinfekcijas līdzekli "Sanitizer Forte" ņemtas vērā Pasaules Veselības organizācijas norādes.

KONTEKSTS:

Līdz ar ārkārtējās situācijas sākumu Latvijas veikalos strauji iztukšojās virkne plauktu: ilgāk glabājama pārtika, dažādas higiēnas preces, arī dezinfekcijas līdzekļi. Sejas maskas un arī dezinfekcijas līdzekļi vienu brīdi kļuva par teju deficīta preci Covid-19 izplatības dēļ. Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” izpētīja, ka atsevišķi dezinfekcijas līdzekļi, pārrēķinot to cenu par vienu litru, maksā pat līdz 140 eiro litrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti