Aprīlī pasažieru apgrozījums Rīgas lidostā samazinājies par 99,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pasažieru apgrozījums šā gada aprīlī lidostā “Rīga” samazinājās par 99,5%, salīdzinot ar 2019. gada aprīli. Tāpat par 49,4% samazinājās arī saņemto un nosūtīto kravu un pasta apjoms, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Aprīlī lidostā “Rīga” iebraukušo un izbraukušo pasažieru kopskaits bija tikai 3060 pasažieru. Pasažieru apgrozījuma dramatiskais kritums aprīļa mēnesī ir skaidrojams ar starptautisko lidojumu atcelšanu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību. Ar īpašu satiksmes ministra atļauju tika atļauti neliels skaits kravas un pasažieru reisu, galvenokārt Latvijas iedzīvotāju repatriācijai.

Lidostā “Rīga” apkalpotie pasažieri 2020. gada I, II, III, IV un izmaiņas pret iepriekšējo periodu  

Pirmajos četros šā gada mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru kopskaits bija 1,02 miljoni, un tas ir par 39,6% mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Lidostā saņēma un nosūtīja 6 689 tonnu kravu, un tas ir kritums par 22,8 %.

 

KONTEKSTS:

Lidostā “Rīga” līdz šā gada beigām apkalpoto pasažieru skaits varētu būt vien aptuveni 1,6 miljoni iepriekš plānoto 8 miljonu vietā.  2019. gadu lidosta "Rīga" noslēdza ar apkalpoto pasažieru skaita rekordu – pērn kopumā lidostā "Rīga" apkalpoti vairāk nekā 7,8 miljoni pasažieru. Arī 2020. gada pirmajā mēnesī bija vērojams pasažieru skaita pieaugums, taču martā pasažieru apgrozījums lidostā samazinājās par vairāk nekā pusi. 

Ieviešot visaptverošu epidemioloģiskās drošības programmu #NeļaujVīrusamCeļot, lidosta “Rīga”  18. maijā, ar četriem nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” reisiem uz Viļņu, Tallinu, Oslo un Frankfurti atsāka starptautiskos pasažieru lidojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti