Labrīt

Iznākusi Daigas Mazvērsītes grāmata "Melnbaltās dziesmas"

Labrīt

Eksperti: Nav īstais brīdis veikt nodokļu reformu

Linkaits aicina informēt lidsabiedrību, ja kādu iemeslu dēļ izvēlas nelidot uz Latviju

«airBaltic» pirmdien plānotie papildu reisi izpārdoti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pirmdien, 16. martā, plānotie papildu reisi ir gandrīz izpārdoti, intervijā Latvijas Radio sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Tāpēc pasažieri, kuri tomēr ir nolēmuši nelidot, aicināti par to informēt aviokompāniju. "Ja jūs izlemjat nelidot, arī tad lūgums painformēt "airBaltic". "airBaltic" mājaslapā ir speciāla vieta, kur atzīmēt, ka jūs neieradīsieties uz reisu. Tas dos iespēju lidot kādam citam," sacīja Linkaits.

Jautāts, vai vēl gaidāmi kādi papildu reisi, ministrs sacīja, ka interesenti aicināti pieteikties gan Konsulārajā dienestā, gan "airBaltic". "Šobrīd mēs nevaram pateikt, kad un no kurienes tādi reisi notiks, bet mēs apkopojam visu informāciju.

Tiklīdz mēs redzēsim, ka ir pietiekams skaits cilvēku, kas ir gatavi iegādāties biļetes un lidot mājās, mēs šādus reisus organizēsim," teica Linkaits.

Pēc ministra teiktā, šobrīd "airBaltic" ir labā finansiālā pozīcijā, jo nesen aviokompānija emitēja obligācijas, taču, krīzei ievelkoties, lidsabiedrībai varētu būt nepieciešams atbalsts.

16.martā Rīgā ielidos simts reisi ar aptuveni 4500 pasažieru, informēja lidostā “Rīga”. Jāņem vērā, ka šī ir tikai prognoze, lidojumu skaits var palielināties. Pie abām atlidošanas izejām strādā mediķu punkti.

Tajos var veikt slimības “Covid-19” analīzes. Lidostas pārstāve Laura Karnīte pastāstīja, ka šos punktus nav iespējams nepamanīt. Turklāt ik pēc 15 minūtēm apziņošanas sistēmā informē par iespēju veikt analīzes.

Lidostas pārstāve Laura Karnīte
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

“Tāpat papildu visā terminālī mums ir izvietota informācija par karantīnas nepieciešamību obligāti, gan par iespēju veikt pārbaudes. Darbiniekiem ir iespēja izmantot lidostas nodrošinātas bezmaksas maskas, ja viņi to vēlas. Bet, kā mēs zinām, maskas nepasargā no iespējamas saslimšanas. Tāpat esam izteikuši aicinājumu pasažieriem ievērot distanci gan savstarpēji, gan no mūsu darbiniekiem vietās, kur tas ir iespējams. Protams, ir vietas, kur tas nav iespējams, piemēram, drošības pārbaudē,” sacīja Karnīte.

KONTEKSTS:

Saistībā ar jaunā koronavīrusa "Covid-19" izplatību Latvijā līdz  14. aprīlim ir izsludināta ārkārtējā situācija. Latvija nolēmusi arī uz laiku pārtraukt starptautisko pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām, kā arī aizliegt visus organizētos pasākumus.

Lai apkalpotu lielo skaitu pasažieru, kuri vēlas ceļot uz Rīgu un no Rīgas pirms 17. marta, no kura Latvijā tiks uz laiku pārtraukta visa starptautiskā gaisa satiksme, "airBaltic" 16. martā ir pievienojusi papildu reisus.

Latvijā līdz svētdienai, 15. martam, reģistrēti kopumā 30 "Covid-19" saslimšanas gadījumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti