«airBaltic» atsāk pieņemt darbā lidojumu apkalpi; viena no prasībām – vakcinācija pret Covid-19

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība “airBaltic” pēc uzņēmuma maršrutu tīkla izmaiņām plāno atpakaļ darbā pieņemt 20 bijušos lidojumu apkalpes locekļus, viena no prasībām viņiem būs vakcinācija pret Covid-19, paziņojumā medijiem informēja lidsabiedrība.

“AirBaltic” izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pērn pavasarī Covid-19 krīzes dēļ aviokompānija bija spiesta lemt par darbinieku atlaišanu, bet “šodien mēs esam lepni, ka esam pozīcijā, lai darbiniekus pieņemtu atpakaļ darbā”.

“Mēs esam pārliecināti par mūsu nākotni un zinām, ka drīzumā atgriezīsimies uz mūsu izaugsmes ceļa, kas sniegs simtiem jaunas, augsti kvalificētas darba iespējas,” pārliecināts Gauss.

“Visiem jaunajiem darbiniekiem, kuru darba pienākumi ir saistīti ar pastāvīgu kontaktu ar citiem cilvēkiem, pandēmijas laikā ir jābūt vakcinētiem. Maija beigās vairāk nekā 70% “airBaltic” darbinieku būs saņēmuši savu pirmo Covid-19 vakcīnu, ” informēja Gauss.

Kopš 2020. gada pavasara lidsabiedrība kopumā atpakaļ darbā pieņēmusi 73 darbiniekus, tostarp 18 lidojumu apkalpes locekļus, kas darbu uzsākuši citos amatos.

No jūnija 20 lidojumu apkalpes darbinieki savu darbu atsāks divās grupās. Atlase notiks, izvērtējot viņu motivāciju, kvalifikāciju un iepriekšējo pieredzi.

 KONTEKSTS:

"airBaltic" Covid-19 pandēmijas radītās krīzes dēļ atlaida 700 darbiniekus – gan stjuartus, gan pilotus. Ar lielāko daļu no šiem darbiniekiem tika parakstīta savstarpējā vienošanās, un viņi saņēma kompensāciju, un gada garantiju, ka uzņēmums, situācijai uzlabojoties, darbiniekus pieņems atpakaļ darbā.  

Garantijas bija spēkā līdz aprīļa beigām, ar lielāko daļu no šiem 700 darbiniekiem uzņēmums uz abpusējas vienošanās principa arī pārtrauca darba attiecības. Pēc aprīļa bijušajiem darbiniekiem, kuri joprojām vēlas uzturēt ciešāku saikni, lidsabiedrība solīja turpināt ziņot par darba iespējām uzņēmumā.

Pērn pavasarī Covid-19 pandēmija paralizēja aviosatiksmi, un starptautiskie lidojumi atsākās tikai 18. maijā. Valdība pērn 14. jūlijā pēc atļaujas saņemšanas no EK atbalstīja 250 miljonu eiro ieguldīšanu "airBaltic" pamatkapitālā, līdzdalību uzņēmumā palielinot līdz 91%. Tiek lēsts, ka, ja Covid-19 krīze nemazināsies, tad “airBaltic” nauda varētu beigties 2021. gada septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti