Vairāk

Vairāk

Rokam dziļāk

Vairāk

Vairāk

Garlaicīgi nebūs. Profesora Auziņa zinātnes sleja

Vairāk

Šonedēļ
KG Kultūras
Žūrija iesaka
Orests Silabriedis
Orests Silabriedis
Meredita Monka Rīgā! Viņai patlaban 81 gads, un viņa beidzot būs pie mums. Viņas superinstruments ir...
Meredita Monka Rīgā! Viņai patlaban 81 gads, un viņa beidzot būs pie mums. Viņas superinstruments ir balss, un viņa arī dejo, komponē, režisē, filmē, horeografē. Kas dzirdējis Monkas ierakstus, nav jāpārliecina, un pārējie lai domā paši, bet tik vien skaidrs, ka kaut kas tik monumentāls Latvijā nenotiek bieži.
Madama Butterfly Ņujorkā! Sestdienas, 11. maija, vakarā LR3 piedāvās tiešraidi no Ņujorkas Metropole...
Madama Butterfly Ņujorkā! Sestdienas, 11. maija, vakarā LR3 piedāvās tiešraidi no Ņujorkas Metropoles operas — skanēs Pučīni opera Madama Butterfly, un titullomu dziedās universālais soprāns, mūsu zemē labi pazīstamā un stipri iemīļotā Asmika Grigorjana. Stāsts ir bēdīgs, bet Asmikas dēļ vērts klausīties, un arī Pinkertons — jau stipri slavenais Džonatans Tetelmans — labi zina, kā jādzied Pučīni.
LNSO rezidējošais komponists Ēriks Ešenvalds uzrakstījis atbūdas rosinātu simfoniju un tās nosaukuma...
LNSO rezidējošais komponists Ēriks Ešenvalds uzrakstījis atbūdas rosinātu simfoniju un tās nosaukumam ņēmis Jāņa Šipkēvica rindas "Tā upe sākusi palot". Pirmatskaņojums 9. maijā, un Lielā ģilde, visticamāk, jau pārpilna, toties būs LR3 "Klasika" tiešraide, turklāt pa dienu žurnālisti aicināti atvadīties no Lielās ģildes pašreizējā veidolā, jo lielā renovācija laikam taču beidzot notiks.
LNSO noslēdz sezonu nākošnedēļ, bet Liepājas SO to dara jau šo sestdien un Gunta Kuzmas vadībā piedā...
LNSO noslēdz sezonu nākošnedēļ, bet Liepājas SO to dara jau šo sestdien un Gunta Kuzmas vadībā piedāvā Šūmaņa Čellkoncertu ar Margaritas Balanas solo, Mediņa lirisko etīdi "Pie baznīcas" un Brāmsa Otro simfoniju, ko mēdz saukt par skaistas melanholijas augsto dziesmu.

Vairāk

Vairāk

Vairāk

Vairāk

Interesanti