Rīta Panorāma

Izrāde bērniem "Puika ar suni" pēc Ineses Zanderes stāsta motīviem Žaņa Lipkes muzejā

Rīta Panorāma

Saruna ar Žoržu Tikmeru un Daini Dukuru par pārmaiņām sporta izglītības jomā un sporta lomu ģimenē

LNOB līdz 1. novembrim Covid-19 dēļ pātraukusi publisko darbību. telefonsaruna ar Egilu Siliņu.

Opernama vadītājs Siliņš atklāto Covid-19 gadījumu skaitu nenosauc: Vēl notiek darbinieku testēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) darbiniekiem vēl tiekot veikti Covid-19 testi, tāpēc LNOB vadība kopējo atklāto saslimšanas gadījumu skaitu vēl neatklāj, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja LNOB valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

Latvijas Nacionālajā operā un baletā nolemts līdz 1. novembrim pārtraukt publisko darbību, atceļot visas plānotās izrādes. Kā skaidroja Siliņš, tās netiek pārceltas uz citiem datumiem un biļešu īpašniekiem nauda tiks atmaksāta.

Komentējot publiski izskanējušo informāciju, ka laboratoriju iespēju dēļ vēl nav bijis iespējams veikt Covid-19 testus visiem LNOB tehniskajiem darbiniekiem, Siliņš skaidroja, ka Covid-19 uzliesmojuma dēļ laboratoriju kapacitāte ir ierobežota – tikuši pārbaudīti ap 300 darbinieku, taču opernamā strādā vairāk nekā 570 darbinieku.

““Gulbja laboratorijas” pretimnākšana bija šajā pirmajā procesā liela, mēs mēģinām ar viņiem joprojām būt kontaktā un šo kapacitāti palielināt un paātrināt, bet diemžēl situācija valstī ir tāda, kāda tā ir. Šis arī bija iemesls, kāpēc mēs nolēmām pieņemt tādu smagu lēmumu apturēt izrāžu rādīšanu skatītājiem, lai saprastu situāciju un varētu pārraut šo Covid-19 ķēdi,” norādīja LNOB vadītājs.

Līdz ar publiskās darbības pārtraukšanu pārtraukti arī mēģinājumi gan operas kolektīvam, gan baleta trupai, atklāja Siliņš. Tai skaitā par apmēram nedēļu pārcelts jauniestudējuma “Simons Bokanegra” mēģinājumu sākums.

Tikmēr Eiropas teātros šobrīd situācija esot apmierinoša, stāstīja Siliņš. Par spīti tam, ka arī teātros tiek konstatēti Covid-19 uzliesmojumi, teātri ir spējīgi turpināt darbu, pateicoties ātrajiem testiem, kuru rezultātus saņem 15 minūšu laikā. Tas ļauj saslimušos izolēt, kamēr pārējie turpina darbu, skaidroja Siliņš.

KONTEKSTS:

Saistībā ar Covid-19 atklāšanu atsevišķiem darbiniekiem, Latvijas Nacionālajā operā un baletā nolemts līdz 1. novembrim pārtraukt publisko darbību.

Līdz šim pieejama informācija par četriem saslimšanas gadījumiem.

Zināms, ka saslimušie ir operas kora dalībnieki. Pagaidām saslimšana neesot konstatēta nevienam operas solistam, nedz arī baletdejotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti