Kultūra

Fēru salu dziesminiece Eivora atgriezusies Rīgā

Kultūra

Fotogrāfs Talsos iepazīst un portretē draugus, kaimiņus, garāmgājējus…

Daugavpils teātrī iestudēts mūsdienīgs Hamlets

Daugavpils teātrī iestudēts mūsdienīgs «Hamlets»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"Būt vai nebūt?” – frāze, ko ir dzirdējis ikviens. Viljama Šekspīra luga „Hamlets”, kura sarakstīta pirms vairākiem gadsimtiem, vēl aizvien nav zaudējusi savu aktualitāti un ir ieņēmusi goda vietu pasaules klasikas Olimpā. Uz Daugavpils teātra skatuves 13.maijā pirmizrāde, kur atbilde uz jautājumu "Būt vai nebūt?” skan - „Būt! Un būt mūsdienīgi!”. Izrāde lauž stereotipus un mēģina atklāt Hamletu, kāds tad viņš īsti ir, kāds viņš bija, pirms viņa tēls „apaudzis” ar literatūras zinātnieku interpretācijām, cilvēku leģendām un iedomātem konceptiem, kāds ir Hamlets kā cilvēks – tuvs un saprotams katram no mums.

Daugavpils teātrī notiek izrādes „Hamlets” mēģinājumi, ko iestudē poļu režisore Lucina Sosnovska. Iestudējums būs krievu valodā, multikulturāls izrādes tapšanā iesaistīto tās veidotāju un aktieru ziņā, bet galvenais - tas būs Hamlets mūdienu interpretācijā, saka teātra pārstāve Janīna Ivanova.

"Izrāde noteikti būs pārsteidzoša, jo, dzirdot nosaukumu "Hamlets", cilvēki gaida klasiku, bet pie izrādes strādā avangardiska poļu režisore, kura jau pagājušajā gadā mūs pārsteidza ar diezgan interesantu un mūsdienīgu izrādi "Pie mums viss kārtībā", un es varu droši teikt, ka "Hamlets" būs pārsteidzošs un negaidīts," saka Ivanova.

Tā būs laikmetīga izrāde, saka arī Daugavpis teātra aktieri. Hamlets būs savādāks, uzsver Milena Rožanska un scenogrāfijas veidotāji Matejs Horažijs un Agneška Klepacka.

"Hamleta" tapšanā iesaistītas abas Daugavpils teātra trupas. Šekspīra valoda krieviski nebūt nav viegla, savās izjūtās dalās Māris Korsiets, bet pati izrāde veltīta nebūt ne klasikas piekritējiem.

Hamlets būs jauns, viegla šī izrāde nebūs, saka aktrise, Ofēlijas lomas atveidotāja Inese Ivulāne, skatītājam būs arī par ko aizdomāties.

13.maija vakarā "Hamletam" Daugavpils teātrī pirmizrāde, nākamā izrāde - 21. maijā. Paralēli Daugavpils teātrim rit teātra dienas Rīgā ar izrādēm uz galavspilsētas teātru skatuvēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti