Daugavpils teātrī pirmizrāde komēdijai ar trillera elementiem «Laime uz naža asmens»

Komēdija ar trillera elementiem "Laime uz naža asmens" Daugavpils teātrī sestdien, 16. martā, pirmo reizi vērs priekškaru skatītājiem. Pirmizrāde ir par pārvērtībām cilvēkā, kad uz svaru kausiem tiek nolikta nauda un draudzība. Vasīlija Sigareva luga Daugavpils teātra skatītājiem Oļega Šapošņikova režijā un latgaliešu valodā kā "Latgaliešu rulete" jau izrādīta pirms gandrīz desmit gadiem. Šoreiz jauna lugas versija nu jau režisora Māra Korsieta skatījumā. Un šoreiz izrādes valoda krievu, bet ar titriem latviešu valodā.

Liels laimests, naudas banknošu kalni jeb pilna vanna – vai tad tas nav sapnis, ko lolo ne viens vien? Un kādas pārvērtības cilvēkos tas rada, ka nauda tikpat kā rokā un tad pēkšņi zūd? Par to šajā iestudējumā "Laime uz naža asmens" liek aizdomāties režisors Māris Korsiets.

"Tā ir ļoti sena tēma. Tā ir naudas kāre, kad tu nešķiro vairs, kas ir tavi draugi, tavi priekšnieki, tavi bērnības draugi. Kad tā naudas kāre tevi tik ļoti pārņem, ka tu aizmirsti par visu pārējo. Tev galvenais ir nauda!" izrādi raksturoja režisors.

"Ir tāds teiciens, ka nauda nav laime. Par to arī būs šis stāsts, ka var iegūt naudu, bet zaudēt draugus un ko vairāk svarīgu," stāstīja aktieris Aleksandrs Komarovs.

Iestudējuma pamatā ir Vasīlija Sigareva luga, kura Daugavpils teātra skatītājiem 2015. gadā bija pirmizrādīta latgaliešu mēlē izrādē "Latgaliešu rulete". Komēdija arī tagad skatītājiem ir nepieciešama, sacīja aktieris Komarovs. "Tā ir komēdija, un pieprasījums pēc komēdijām ir ļoti liels. Katru reizi, kad mēs spēlējām šo komēdiju, visas biļetes bija izpārdotas.

Cilvēkiem un skatītājiem ļoti vajag komēdijas, lai varbūt uz dažiem mirkļiem teātrī viņi varētu atrast tādu oāzi, kurā varētu atpūsties mazliet no savās rūpēm un problēmām. Tāds ir galvenais mērķis."

Aktrise Milena Savkina ir atainota gan uz izrādes afišas, gan iejūtas vienā no galvenajām lomām šajā iestudējumā. "Šī izrāde ir par cilvēku izvēli, kādam tam būt sabiedrībā un attiecībās, un kā mūs arī maina nauda un iespēja būt bagātākiem vai varbūt nabadzīgākiem. Mēs arī katrs nezinām, kā mēs rīkotos, ja vinnētu šo lielo laimestu," sacīja aktrise.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti