Stāsti

Lietuvieši apvienojas kāpostgeitas jeb "Neiešu uz lielveikalu!" akcijā

Stāsti

Bulgāri sāk atgriezties laukos

Latvijas radio Daugavpilī - Daugavpils teātris - Rīgā

Sākas Daugavpils teātra dienas Rīgā - gaidāmas četras izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 9.maijā, Daugavpils teātris sāk Daugavpils teātra dienas Rīgā, un  viesizrādes galvaspilsētā jau kļuvušas par tradīciju, kas aizsākta 2013.gada pavasarī.

Līdz šim Daugavpils teātris Rīgas skatītājiem parādījis 12 izrādes. Šajās teātra dienās, kas turpināsies no pirmdienas, 9.maija, līdz 23. maijam galvapilsētas skatītājiem Latvijas Nacionālajā teātrī un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs iespēja noskatīties dažādu žanru izrādes trīs valodās - latviešu, krievu un latgaliešu.

"Vedīsim "Misteru X" un "Latgaļu ruleti" - tās ir izrādes, kurās es piedalos. Es domāju, ka mēs braucam ar lielu prieku un lepnumu. Ir cerība, ka Rīgas publika mūs uzņems labvēlīgi - tā noteikti būs!" pārliecību pauž aktrise Maija Korkliša.

Teātris ved uz Rīgu četras izrādes. Tās rādīs uz Latvijas Nacionālā  teātra  un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra skatuvēm. Rīga var cerēt uz pārsteigumu, saka Daugavpils teātra direktors un režisors Oļegs Šapošņikovs. "Šoreiz Daugavpils teātra dienas būs jau ceturto reizi. (..) Pārsteigums būs neatņemama sastāvdaļa. Sāksim teātra dienas ar opereti "Misteru Iksa noslēpums", (..) tā būs izrāde krievu valodā. Tad Nacionālajā teātrī būs šokējoša komēdija "Latgaliešu rulete", kas būs latgaliešu valodā, un bērniem piedāvāsim mūziklu "Leo - mazais lauva". Visbeidzot noslēgumā 23.maijā Krievu drāmas teātrī būs mūsu dejas izrāde "Kazanova. Henriete. Venēcija"," piedāvājumu uzskaita Šapošņikovs.

Lidija Breska  ir dziedātāja,  uz Daugavpils teatra dienām Rīgā dodas pirmo reizi un kā jaunā aktrise pārliecināta - teātrim izdosies iekarot rīdzinieku sirdis. "Cerams, ka nāks un skatīsies. (..) Es domāju, ka viņus ieinteresēs. Mēs spēsim (..)," saka Breska.

Rīgā uz abu teātru skatuvēm skanēs trīs valodas. Skatītāji sapratīs, lai tik nāk pozitīvi noskaņoti, uzsver Korkliša.

Daugavpils teātris Rīgā viesosies līdz 23. maijam. Pirmdien viesizrādes plkst. 19 Latvijas Nacionālajā teātrī ievadīs viens no spilgtākajiem Daugavpils teātra šīs sezonas iestudējumiem - Imres Kalmana operete krievu valodā "Mistera Ikss noslēpums" , kura režisors ir Šapošņikovs. 15.maijā Latvijas Nacionālajā teātrī plkst. 12 notiks mūzikls bērniem latviešu valodā "Leo - mazais lauva", kas tika nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai vairākās kategorijās. Savukārt plkst. 19 būs skatāma īstā latgaliešu garā ieturētā šokējošā komēdija "Latgaliešu rulete" , bet noslēgs Daugavpils teātra dienas Rīgā 23. maijā plkst 19.  vakarā  Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī dejas izrāde par mīlestību "Kazanova. Henrieta. Venēcija.".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti