Daugavpilieši ar izrādi «Meli» - par melu lomu mūsu dzīvē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Daugavpils teātrī tā skatāma vismaz reizi mēnesī, taču jau šodien tā atkārtoti tiks vesta arī uz Nacionālo teātri galvaspilsētas skatītāju kritikai un uzslavām.

"Meli" - kāda dzimumakta un pasaules civilizācijas vēsture vienā cēlienā. Tieši ar šādu nosaukumu un vēstījumu Daugavpils teātrī iestudēta izrāde pēc Hermaņa Paukša lugas motīviem. Daugavpils teātrī tā skatāma vismaz reizi mēnesī, taču jau šodien tā atkārtoti tiks vesta arī uz Nacionālo teātri, galvaspilsētas skatītāju kritikai un uzslavām.

Daugavpils teātra izrāde "Meli", ko izstudējis režisors Oļegs Šapošnikovs, katram skatītājam liek aizdomāties par meliem un to lomu mūsu dzīvē - kam, cik daudz un kāpēc melo katrs no mums?

Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs:

"Meli, tas ir vienīgai pamats, uz kura mēs varam būvēt savas attiecības, to savu kultūru un civilizāciju. To var un varbūt pat arī vajadzētu apstrīdēt, bet izejot no tā visa , kas notiek uz skatuves, sanāk, ka nevar, tas varbūt nemaz nav tas, ko konservatīvais skatītājs gribētu dzirdēt“

Vienu no galvenajām lomām izrādē spēlē Latvijā pazīstamais aktieris Andris Bulis, kurš jau veiksmīgi ir iejuties Daugavpilī, piedaloties teātra iestudējumā "Vosorys saulgrīžu burvesteibys“.

Andris Bulis: "Tā ir izrāde kā tāds griezums, nogrieznis no kādu cilvēku dzīves, kuru mēs pēc tam kopīgi apskatām. Es spēlēju vienu no daudzajiem cilvēkiem kādi mēs esam un arī, ja mēs sakām, ka mēs tā nedarām, patiesībā mēs tā darām“.

Oļegs Šapošņikovs: "Izrādes tapšanas procesā satikās 2 izcili Daugavpils teātra aktieri, Māris Korsietis un Karina Lučiņina ar izcilo Rīgas aktieri Andri Buli piedalās atšķirīgi aktieri ar atšķirīgiem uzskatiem un skolām, tas mums lika īpaši radoši strādāt, meklēt kopīgo valodu, tas ir ļoti interesanti vnm. un tā tad ja tādā gadījumā, tādā salikumā tev tas kompromiss, tev tā kopējā valoda ir atrasta ir milzīgs gandarījums un šoreiz tā arī sanāca“.

Tas ir stāsts par mīlas trīsstūri, kurā neviens no personāžiem patiesībā nezina, kuru mīl, ar kuru vēlas dzīvot kopā un kāpēc. Atbilžu meklējumos galvenie varoņi neiztiek bez psiholoģiskām manipulācijām vienam ar otru, kuru rezultātā līdz galam nespēj būt atklāti ne pret sevi, ne citiem.

Andris Bulis: "Jo skaistāk mēs liksim melus pie meliem, jo laimīgāki būsim gan mēs, gan visi apkārtējie , bet tas nav tik tā tieši, ka tagad melojam, bet tas iesaistīts viss tajā izrādes kontekstā un es domāju, ka skatītājam ir interesanti pašam lemt, kā būtu viņš rīkojies“.

Kā novērojusi radošā komanda, skatītāji parasti nepaliek vienaldzīgi, acīmredzot tāpēc, ka izrādē gan pārspīlēti un sarkastiski, taču tajā pašā laikā spilgti tiek atklātas ikdienišķas un banālas patiesības.

Skatītāja Inta Uškāne: "Jāsaka, ka priekš Daugavpils teātra tas ir kaut kas neparasts un mani kā skatītāju izdevās pārsteigt. Izrāde tika pasniegta ļoti pompozi, bet, to noskatoties, es sapratu, ka tās ir tās pašas dzīves patiesības, ko mēs katrs piedzīvojam dzīvē“.

Savu pirmizrādi " Meli " Daugavpilī piedzīvoja jau aizvadītā gada novembrī, tagad jau otrreiz ir gatavi tikties ar galvaspilsētas skatītājiem Nacionālajā teātrī. Rīgā izrāde būs skatāma šodien, plksten 2 pēcpusdienā un 6.30 vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti