Daugavpils teātrī top komēdija ar trillera elementiem «Laime uz naža asmens»

16. martā Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde režisora Māra Korsieša komēdijai "Laime uz naža asmens" par pārsteidzošām pārvērtībām cilvēkā, kad sākas cīņa par laimi naudas izteiksmē, informēja teātrī.

Kā tika minēts sezonas sākumā, cilvēcības tēma būs caurviju motīvs vairākos Daugavpils teātra šīs sezonas jauniestudējumos. Arī izrādes "Laime uz naža asmens" varoņus sagaida pārbaude uz cilvēcību – likteņa izaicinājums godpilni pieņemt negaidīto laimestu un tā tikpat negaidīto nozušanu.

Nikolajam (lomā – Viktors Jancevičs) un Gaļinai (lomā – Žanna Lubgāne) ir uzsmaidījusi Fortūna – viņi laimējuši loterijā lielu laimestu. Taču, kas viegli nāk, tikpat viegli aiziet. Nākamajā rītā tiek konstatēts, ka laimīgā loterijas biļete ir pazudusi. Ne velti horoskops brīdināja par lieliem finansiāliem zaudējumiem! Sākas loterijas biļetes meklēšana, un rodas aizdomas, ka tikko rastās laimes zagļi varētu būt tepat viņiem blakus... 

"Izrāde ir par naudas kāri, kura pilnībā pārņem cilvēku. Bieži gadās, ka vēl nesaņemtā nauda galvā jau tiek iztērēta. Arī galvenie varoņi jau ir izdomājuši, kā iztērēs savu laimestu, ir izsapņojuši savu tuvāko nākotni. Pēkšņi viņu sapnis par skaisto nākotni tiek nozagts, un viņi ir gatavi jebkuram pārgrauzt rīkli, lai tikai to atgūtu. Dzenoties pakaļ no pirkstiem strauji izslīdošajai laimei, viņi pēkšņi kļūst par trillera cienīgiem varoņiem," stāstīja izrādes režisors.

Izrādes pamatā ir Vasīlija Sigareva luga, kura Daugavpils teātra skatītājiem 2015. gadā bija pirmizrādīta latgaliešu mēlē izrādē "Latgaliešu rulete". Vasīlijs Sigarevs ir krievu dramaturgs, kura darbi vairākkārt ir iestudēti Eiropā, arī Latvijā – Jaunajā Rīgas teātrī, Dailes teātrī un Daugavpils teātrī. Kā portālam LSM.lv norādīja Daugavpils teātra pārstāve Janīna Ivanova, pirms tika uzsākts darbs pie šī iestudējuma, teātris noskaidroja, ka Vasīlijs Sigarevs ir klaji nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā, turklāt pēc kara sākuma ir pametis Krieviju un šobrīd dzīvo Gruzijā. Vēl pirms deviņiem gadiem teātris ar Vasīliju Sigarevu noslēdza līgumu, saskaņā ar kuru tika nodotas tiesības iestudēt šo lugu un tika samaksāta vienreizējā autora atlīdzība (kas neparedz turpmākas izmaksas kā daļu no biļešu pārdošanas ieņēmumiem). "Augstu novērtējot dramaturga talantu, kā arī ņemot vērā iepriekšminēto informāciju, teātris nesaskata iemeslu, kāpēc viņa luga šobrīd nevarētu tikt iestudēta. Šobrīd teātris neplāno iestudēt citu krievu autoru darbus, un paredz izvērtēt jebkuru autoru pēc līdzīgiem kritērijiem," norādīja teātra pārstāve.

Lomās: Viktors Jancevičs, Žanna Lubgāne, Mihails Samodahovs, Irina Kešiševa, Aleksandrs Komarovs, Milena Savkina, Ritvars Gailums.

Izrādes režisors ir Māris Korsiets, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Izrāde ir krievu valodā ar titriem latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti