Piecpadsmit koncerti decembra svētku priekam un noskaņai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piedāvājam daudzveidīgu koncertu izlasi, kurā būs iespēja atrast savu decembra svētku sajūtu – Ziemassvētku gaidīšanas prieku un nostalģiju, Jaungada sagaidīšanas cerīgo un mierpilno sajūtu, vai vienkārši labu iemeslu apmeklēt koncertu kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem. 

Marijas Naumovas Ziemassvētku koncerts “Pa īstam”

Mīlestība, draudzība, nesavtīga došana un sirds siltums ir dziedātājas Marijas Naumovas Ziemassvētku koncerta tēmas, īpaši akcentējot mātes beznosacījuma mīlestību. Laikā no 7. līdz 26. decembrim koncerts “Pa īstam” būs dzirdams Rīgas, Jelgavas, Talsu, Saldus, Siguldas, Valmieras baznīcās. Koncertā skanēs gan R. Paula, gan N. Matvejeva, I. Kalniņa, J. Lūsēna, U. Marhilēviča, I. Feldmaņa dziesmas, gan dziesmas no Marijas pēdējā albuma, kā arī jaunas orģinālkompozīcijas.

Retro FM “Ziemas diskotēka”

Decembrī labprāt ļaujamies nostalģijai – tā, lūk – deju  un deviņdesmitajos gados radītas mūzikas cienītāji priecāsies par Retro FM “Ziemas diskotēku” 8. decembrī "Arēnā Rīga" , kurā uzstāsies “East 17”, “Haddaway”, DJ SASH!, “Twenty 4 Seven”, ICE MC, NANA. Šī būs iespēja atcerēties visdažādākos notikumus no deviņdesmitajiem gadiem un pie reizes labi izkustēties!
 

Fonda "Viegli" Ziemassvētku koncerti "Viss skaidri redzams"

Fonda “Viegli” ikgadējie decembra koncerti ir kā atkalsatikšanās ar seniem draugiem, lai iegūtu svētku gaidīšanas prieku. Šogad mūziķi Dzelzceļa muzejā būs sastopami 7., 8. un 9. decembrī, koncertā uzstāsies kopā ar Vidzemes kamermūzikas orķestri. Repertuārā – oriģināldziesmas no fonds “Viegli” albumiem.

 

Dziesmas “Klusa nakts, svēta nakts” 200 gadu jubilejas koncerts

Šogad aprit 200 gadi, kopš sarakstīta dziesma “Klusa nakts, svēta nakts”, kas savā ziņā ir kļuvusi par tādu kā Ziemassvētku himnu. Šajā laikā dziesma ir tikusi tulkota apmēram 140 valodās. Šim notikumam veltītu koncertu “Klusa nakts, svēta nakts” laikā no 9. līdz 26. decembrim varēs dzirdēt baznīcās Rīgā, Ķekavā, Ogrē, Dobelē, Smiltenē, Liepājā un Kuldīgā. Koncertā piedalās vokālā grupa “Putni”, Ieva Saliete, Matīss Čudars un Jēkabs Nīmanis. Programmā būs gan pazīstamas Ziemassvētku dziesmas, gan viduslaiku dziedājumi, gan Čudara un Nīmaņa jaundarbi.

Bērnu ziemas rīts ar Sniegavīru un Riekstkodi

Iepriecināt savas atvases un uz mirkli atkal sajust bērna prieku būs iespējams 15. decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars" uzvedumā “Sniegavīrs un Riekstkodis”. Pasaku par Riekstkodi atskaņos Liepājas Simfoniskais orķestris britu diriģenta Timotija Hentija vadībā.  Pasaku atdzīvinās arī aktieris Kaspars Kārkliņš, un stāstījumu papildinās britu mākslinieces Emīlijas Karevas Vudardas veidotās ilustrācijas. Animācijas filmas “Sniegavīrs” tituldziesmu “Pastaiga debesīs” izpildīs Raivo Jonass, mazais solists no Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas.

 

Ziemassvētku jampadracis 2018

Tradicionāli decembrī koncertsēriju “Ziemassvētku jampadracis”  organizē dzīvespriecīgā ska-punk grupa “All Day Long”, kuri šogad nosvinēja 20 gadu pastāvēšanas jubileju. Lai pasākums būtu jautrāks, līdzi brauc arī panku grupa “PND”. Šogad “Ziemassvētku jampadracis”  13. decembrī  notiks Ogrē, 14. decembrī – Rēzeknē, bet 15. decembrī grupas uzstāsies Valmierā. Šis pasākums būs īstā izvēle, ja decembrī labāk atrastos siltajās zemēs un zem palmas spēlētu ukuleli – pasākums nesīs līdzīgas sajūtas.

Ziemassvētku koncerts “Mazā sirmā kumeliņā”

Ziemassvētki ir gada pasakainākie svētki, kuros arī nopietno pieaugušo cilvēku sirdis kļūst maigākas. “Pasaka ir ceļš, pa kuru ejot, mēs nonākam Pagātnē, lai ieraudzītu Tagadni kā Nākotni. Pasaka ļauj atcerēties, kas ir mūžīgs, kas ir nemirstīgs un kas ir pasakains. Pagātne, Tagadne un Nākotne kā burve mūs veido par cilvēciskām vai cilvēcīgām būtnēm,” saka Rēzija Kalniņa. Viņa kopā ar Ilzi Dzenīti aicina klausītājus uz dziesmu un pasaku koncertu “Mazā sirmā kumeliņā”, kas laikā no 18. līdz 22. decembrim izskanēs četrās Rīgas baznīcās.

Solīds pasākums pirms Ziemassvētkiem

Decembris ir viens no gada solīdākajiem mēnešiem, kad no skapja dziļās aizmirstības izvelkam savas solīdākās drānas. Arī andergrounda mūzikas klubs “Depo” ņem šo paradumu vērā un 20. decembrī ielūdz uz “Solīdu pasākumu pirms Ziemassvētkiem”. Šogad balli spēlēs grupa “ZigZag”, kuri alternatīvās mūzikas tradīcijās muzicē jau kopš 1986. gada.

 

Koncerts “Še desmit”

Decembrī ir tik daudz dažādu veidu, kā, palīdzot citiem, gūt divkāršu prieku sev, un labdarības koncerts “Še desmit”, kas 22. decembrī notiks koncertzālē “Palladium Rīga”, ir viena no iespējām palīdzēt ģimenēm visā Latvijā. Uzstāsies “Čipsis un Dullais”, grupas “Sudden Lights”, “Pirmais Kurss”, “Singapūras Satīns” un reperis Edavārdi. Visa pasākuma peļņa tiks ziedota radio pieci.lv organizētās akcijas “Dod pieci!” 2018. gada mērķim.

Festivāls “Eiropas Ziemassvētki”

Ai, bagāti Ziemassvētki – šo tautas dziesmas rindiņu noteikti var attiecināt arī uz festivālu “Eiropas Ziemassvētki”, kas laikā no 6. līdz 28. decembrim notiek dažādās Rīgas koncertvietās. Festivāla programmā ir septiņi koncerti ar dziedātāju Ingas Kalnas, Elīnas Šimkus un Sergeja Jēgera, pianistu Sergeja un Andreja Osokinu, Latvijas Radio kora, orķestra "Sinfonietta Rīga" un citu izcilu mākslinieku piedalīšanos. Festivālā būs iespēja dzirdēt arī ārzemju viesus, piemēram, džeza dziedātājs un pianists Entonijs Strongs uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

 

Koncerts “Sniegavīra ekspresis”

Iesildīties Ziemassvētku svinībām un, iespējams, aizgūt kādu jautru dziesmiņu, kuru nodziedāt pie eglītes, varēs divos koncertos “Sniegavīra ekspresis”, kas 25. decembrī notiks mūzikas namā “Daile”. Uz koncertu aicina Ralfs Eilands, Kristīne Prauliņa un  fanka grupa  “Very Cool People”, kuri sagatavojuši programmu ar visiem labi zināmām dziesmām, kas vieno un uzmundrina cilvēkus visā pasaulē: “Zvaniņš skan”, “Laba slava sniedziņam”, “Jingle Bell Rock”, “Santa Claus ir Coming to Town” un citas.

 

Ziemassvētku festivāls. Gregoriskie dziedājumi un ērģeļmūzika

Garīgā muzikālā ceļojumā aizvedīs gregorisko dziedājumu un ērģeļmūzikas koncerts Dzintaru koncertzālē 28. decembrī, kurā piedalīsies senās mūzikas vokālā grupa “Schola Cantorum Riga” un ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja. Koncerts ir daļa no “Ziemassvētku festivāla”, kas Dzintaru koncertzālē norisināsies no 15. decembra līdz 7. janvārim, piedāvājot visdažādākajām gaumēm tīkamus Ziemassvētku koncertus, tajā skaitā ar Māra Sirmā un Valsts akadēmiskā kora “Latvija”, Sigvarda Kļavas un Latvijas Radio kora, Kristīnes Balanas, Sergeja Dogadina, Jāņa Lūsēna un citu mākslinieku piedalīšanos.

“MELO-M” Vecgada liekoncerts

Gada nogalē piedzīvot plašu emociju gammu varēs arī grupas “Melo-M” Vecgada lielkoncertā, kas 27. decembrī notiks Rīgas Kongresu namā. Mūziķi būs sagatavojuši plašu programmu, kurā ietilps tautasdziesmas, latviešu populārās un rokmūzikas skaņdarbi, Kārļa Auzāna oriģināldarbi.

 

LNSO Vecgada koncerts

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvā gadu aizvadīt itāliešiem raksturīgā dzīves baudīšanas manierē. 28., 29. un 30. decembrī “LNSO Vecgada koncertā”  tenors Mateo Lipi rādīs itāļu dziedāšanas paraugskolu populārās, sirdi sildošās Neapoles dziesmās. Vijolniece Paula Šūmane izpildīs Sensānsa “Introdukcijas un kaprīzo rondo”. Programmā būs arī Berlioza “Romas karnevāls” un Ravela “Bolero”, kā arī Leonkavallo un Maskanji skaņdarbi.

Koncerts “Lai laime nepāriet!”

Tie, kuri seko līdzi horoskopiem, zina – 2019. būs “dzeltenās cūkas gads”. Šo faktu ir piefiksējusi arī kolorītā grupa “Labvēlīgais Tips”, kuriem “Alumīnija cūka” ir nesusi lielu veiksmi,  un 31. decembra pēcpusdienā aicina uz Vecgada šovu “Lai laime nepāriet!”. Grupa sola: “daudz pozitīvas mūzikas laimīgiem un varbūt mazliet iereibušiem cilvēkiem, kā jau tas pieklājas, vienu gadu pavadot un nākamo – sagaidot. Jo – kā Veco gadu pavadīsi, tā Jauno sagaidīsi…”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti