Pieci koncerti mierīgiem Ziemassvētkiem un viens jaudīgām atvadām no vecā gada

Ziemassvētki ir klāt, un arī koncertu piedāvājums ir svētku laikam atbilstošs. Gada jaudīgākās ballītes gaidot nākamajā nedēļā, šonedēļ varam meklēt un atrast mierīgākus un mājīgākus kultūras notikumus.    

Pieci koncerti mierīgiem Ziemassvētkiem un viens jaudīgām atvadām no vecā gada
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Iļģu" Ziemassvētku koncerts

22. decembrī kultūras namā "Wiktorija" Liepājā

Saule griezās uz gaišo pusi arī pirms kristietības, un ne visi Ziemassvētki piedzimst baznīcu sienās. Mums ir "Iļģi", un "Iļģi" ved saulgriežus kalnā jeb kultūras namā "Wiktorija" Liepājā. Tradicionālajiem "Iļģiem" – Ilgai Reizniecei, Mārim Muktupāvelam, Gatim Gaujeniekam, Egonam Kronbergam un Mārtiņam Lindem – šajā koncertā pievienosies arī spēcīgās balss īpašniece Zane Šmite.

"Tev tuvumā" Ziemassvētku koncerti

22. decembrī Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, 23. decembrī Jelgavas Sv. Annas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 26. decembrī Rīgas Torņakalna baznīcā.

Aija Andrejeva, Marts Kristians Kalniņš, Jānis Šipkēvics, Jānis Aišpurs un virkne citu mūziķu nu jau ik gadu sanāk kopā, lai veidotu tieši Ziemassvētku laikam piemērotu koncertprogrammu. Vērojot biļešu nepieejamību, kļūst skaidrs, ka mūziķi ir uztaustījuši pareizo stīgu pareizajā laikā.

Igo "Patiešām priecīgi Ziemassvētki"

22. decembrī Lielvārdes kultūras namā, 25. decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 26. decembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Arī Igo ir atklājis sev izaicinājumu – atrast īsto Ziemassvētku sajūtu un piedāvā saviem klausītājiem priecīgākus un dauzonīgākus koncertus, kuros pats pamanās uzspēlēt dažādus instrumentus, par kopskaņu ļaujot parūpēties saviem pārbaudītajiem mūziķiem – taustiņinstrumentālistam Jānim Strazdam, kontrabasistam Aivaram Meijeram un perkusionistam Ivaram Kalniņam.

Linda Leen koncertā Ziemassvētkos "Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta"

22. decembrī Cēsu sv. Jāņa baznīcā, 25. decembrī Rīgas Torņakalna baznīcā, 26. decembrī Cesvaines evanģēliski luteriskajā baznīcā.

Mūzika, tumsa un gaisma. Lindas pašas mūzika vijas pat ar tik tumšas nokrāsas mūziku kā "Depeche Mode". Radošā grupa ar Lindu, Rihardu Efeju-Lībieti, vokālo grupu "Midnight Five", aranžējumu meistaru Andri Sējānu un skaņas režisoru Didzi Simanoviču mēģina radīt citādu gaismas un tumsas mijas piedzīvojumu.

Dueta "Čipsis un Dullais" Ziemassvētki Mazsalacā

25. decembrī Mazsalacas kultūras centrā.

Viegli, smeldzīgi, ironiski un sirsnīgi. "Čipsis un Dullais" radīs īsteni mājīgu Ziemassvētku noskaņu. Kad dāvanas uzdāvinātas, laiks iepriecināt visus ar pomelo un šerbetu.

Ozols "Arēnā Rīga"

28. decembrī "Arēna Rīga".

Kā gadu noslēgsi, tā baudīsi nākamo. Decembra izskaņā "Arēna Rīga" kļūs par Latvijas hiphopa vēstures stāstu šodienas skaņās. Ozols ir viens no pirmajiem, kas Latvijas kultūrtelpā ieviesa runāšanu dziedāšanas vietā jau 1996. gadā ar grupu "Fact". Vēlāk radījis virkni pamanāmu hiphopa skaņdarbu, starp kuriem, protams, ikoniskais "O.Z.O.L.S". Divdaļīgā koncerta pirmajā dāļā Ozols saspēlēsies ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, bet otrajā kārtīgi ierībinās arēnu ar jaunākajiem veikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti