Rīta Panorāma

Latvijas folkloras dižkoncerts, pirmo reizi pasniegs fokloras balvu "Austras koks"

Rīta Panorāma

Jau septīto reizi notiks tradicionālais Piena jaungads

Dziesmas "Klusa nakts, svēta nakts" 200 gadu jubilejas koncerti Latvijas baznīcās

Vokālā grupa «Putni» ar koncertiem atzīmēs dziesmas «Klusa nakts, svēta nakts» 200 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Franca Ksavera Grūbera komponētajai dziesmai, kas jau teju kļuvusi par Ziemassvētku sinonīmu, – “Klusa nakts, svēta nakts” – šogad aprit 200 gadu. Decembrī uz koncertiem septiņās Latvijas baznīcās aicina vokālā grupa “Putni”.

Koncerta ideja balstās tieši šajā dziesmā kā vadošajā asī. Kā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja vokālās grupas “Putni” pārstāve Antra Dreģe, grupa katru gadu saviem klausītājiem cenšas piedāvāt kādu alternatīvu Ziemassvētku koncertu versiju. Arī vokālajai grupai “Putni” šogad aprit 25 gadu pastāvēšanas jubileja, un Ziemassvētku koncertā skanēs dažādas dziesmas, klasikas pērles un senā mūzika, kuru uz klavesīna izpildīs Ieva Saliete.

Taču tapuši arī brīnišķīgi jaundarbi –  komponists un klarnetists Jēkabs Nīmanis pastāstīja, ka pats radījis visai klasisku dziesmas versiju, bet ģitārists Matīss Čudars atklāja, ka savā versijā izmantojis melodijas motīvu kā instrumentālo caurviju diedziņu, kuru apdarinājis ar savu materiālu.

Koncerti sākas šonedēļ Ķekavas baznīcā, pēc tam vokālā grupa viesosies Ogrē, Rīgā, Smiltenē, Liepājā. Šis koncerts ir īpašs arī ar to, ka sadarbībā ar pašvaldībām to apmeklēt tiek aicinātas arī mazdrošinātās ģimenes un daudzbērnu ģimenes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti