Tapusi jauna interneta pārraide «100g kultūras diskusija». Pirmā saruna – par dzīvi pēc pandēmijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Laikā, kad Covid-19 krīze radījusi straujas pārmaiņas mūsu visu dzīvē, Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcija uzsākusi sen lolotu projektu – interneta formāta pārraidi “100 g kultūras diskusija”. Pirmā diskusija būs vērojama jau 26. martā. To vadīs LTV žurnāliste Gunta Gaidamaviča, un tā būs veltīta pavisam aktuālam jautājumam ar skatu nākotnē – dzīvei pēc pandēmijas.

Jaunās diskusijas reizi mēnesī būs tiešraidē vērojamas portālā LSM.lv un sabiedrisko mediju kultūras satura “Facebook” lapā “100 g kultūras”, kur tiešraides režīmā skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem.

Lai arī šobrīd esam vīrusa izraisītās krīzes vidū, saruna var palīdzēt labāk sagatavoties dzīvei pēc pandēmijas. Jo jau tagad ir skaidrs, ka šī brīža ierobežojumi un izaicinājumi, ar ko saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, radīs kādas sekas nākotnē.

Par to, kādas tieši, vēl ir pāragri spriest, tomēr ir skaidrs, ka tās skar un skars mūsu ikdienu, saziņu, tradīcijas un kultūras norises visplašākajā izpratnē. Pirmajā diskusijā par šiem jautājumiem sarunāsies sociālantropoloģe Agnese Cimdiņa, filozofs Artis Svece, pedagogs un žurnālists Imants Frederiks Ozols un digitālo risinājumu speciālists, “Mobilly” vadītājs Ģirts Slaviņš. Diskusiju vadīs LTV žurnāliste Gunta Gaidamaviča.

Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle ir pārliecināta, ka kultūras diskusija tieši šobrīd ir akūti nepieciešams žanrs. “Tas dod cilvēkiem iespēju iedziļināties un atrast atbildes uz urdošiem jautājumiem!

Televīzijas raidījumos garākām pārdomām un filozofijai bieži pietrūkst laika, jo ētera minūtes mūs ierobežo,”

skaidro Rozentāle. Interneta diskusija ļauj darboties brīvāk un droši iedziļināties garākā sarunā kā ar sarunas viesiem, tā skatītājiem. “Būtībā šī diskusija ir turpinājums kādreizējā “100 g kultūras” studijā aizsāktam formātam. Šobrīd nevēlamies ierobežot tēmu loku – turpmākajās diskusijās līdzās kultūras jautājumiem, pieskarsimies arī socioloģijai, filozofijai, antropoloģijai un citām zinātnēm, kas palīdz mums izprast sevi un situāciju, kādā visi esam nonākusi šobrīd un kādā būsim rīt,” atklāj redakcijas vadītāja.

“100 g kultūras diskusija. Dzīve pēc pandēmijas” – 26. martā pulksten 11.00 portālā LSM.lv un sabiedrisko mediju kultūras saturam veltītajā “Facebook” lapā “100 g kultūras”.

“100 g kultūras diskusija” notiks reizi mēnesī. To būs iespējams skatīties tiešraidē vai ierakstā portālā LSM.lv, Replay.lv, “Facebook” lapā “100 g kultūras” un Latvijas Televīzijas “Youtube” kanālā. Informācija par sarunu tēmām un norises laikiem būs pieejama “100g kultūras” sociālo mediju kontos. Diskusiju veido LTV raidījuma “Kultūršoks” komanda – žurnālistes Gunta Gaidamaviča, Henrieta Verhoustinska un Zane Brikmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti