Kinoteātris «Splendid Palace» atsāks kino seansus; apmeklētājiem pie ieejas mērīs temperatūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 19. maija kinoteātris "Splendid Palace" ierobežotā apjomā atsāks demonstrēt kino seansus 25 apmeklētājiem, medijus informē kinoteātra pārstāvji.

Pirmā izvēle filmu demonstrēšanā būs tām filmām, kuras bija skatītāju iecienītas un apmeklētas, kā arī tām, uz kurām veiksmīgi tika uzsākta biļešu tirdzniecība, bet kinoteātris nepaspēja tās demonstrēt.

Uz ekrāna būs oskarotās dienvidkorejiešu filmas "Parazīts" (2019) melnbaltā filmas autorversija.

Skatītājus sasniegs arī šopavasar plānotās filmas "Mis Dumpiniece" (2020) pirmizrāde kinoteātrī "Splendid Palace". Britu filma ir par 1970. gada skaistumkonkurssu "Mis Pasaule", kas notiek Londonā, un to vada amerikāņu komiķis Bobs Houps. Jaunizveidotā Sieviešu atbrīvošanās kustība ieņem skatuvi un pārtrauc konkursa tiešraidi. Kad raidījums atsākas, rezultāti satriec visus – par "Mis Pasauli" pirmo reizi tiek kronēta melnādaina sieviete. Filma ir uz patiesiem notikumiem balstīts sensacionāls stāsts par drosmīgām sievietēm.

Dažos seansos pie skatītājiem uz lielā ekrāna atgriezīsies Viestura Kairiša filma "Pilsēta pie upes" (2019). Būs iespēja noskatīties arī filmu "Dzīves labākie gadi" ar leģendārajiem aktieriem Anuki Emē un Žanu Luiju Trentiņjanu, uz kuru daudzi cilvēki jau bija nopirkuši biļetes un nebija iespējas šo filmu noskatīties.

Kino seansi plānoti divas reizes dienā kinoteātra Mazajā zālē.

Kinoteātrī informē, ka noteikto ierobežojumu laikā ieejas biļete maksās mazāk nekā ierasts, savukārt biļešu cenu atlaides šajā laikā nedarbosies. Lai izvairītos no drūzmēšanās pie kinoteātra kases, apmeklētājus aicina biļetes iegādāties internetā.

Rūpējoties par skatītāju drošību, personas ar redzamām elpošanas ceļu infekcijas pazīmēm – klepu un iesnām, kā arī paaugstinātu ķermeņa temperatūru (pie ieejas apmeklētājiem tiks mērīta ķermeņa temperatūra) kinoteātrī "Splendid Palace" netiks ielaistas.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti