Sadaļas Sadaļas

Ievārījuma sambuks ar vaniļas mērci. Ierādi bērnam klasiskos latviešu desertus!

Ēšanas paradumi ģimenēs mainās, vecāku bērnības ēdieni bieži nav zināmi viņu bērniem. Aicinot atsaukt atmiņā un izmēģināt senas ģimenes receptes un jauniegūtas, lai bērnus iepazīstinātu ar klasiskajiem latviešu desertiem, izveidojām rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!".
Katru nedēļas nogali piedāvājam vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
 

Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected]

Ievārījuma sambuks ar vaniļas mērci

Nepieciešams:

Sambukam:

  • 6 olu baltumi
  • 400 ml salda ievārījuma

Vaniļas mērcei:

  • 1 l piena
  • 6 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • Šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

Olu baltumus un dzeltenumus atdala. Dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek sāli, pielej nedaudz piena.

Pārējo pienu uzvāra, pielej olu dzeltenumus. Neaizmirstiet  pienu maisīt! Kad piens “uzmet burbuli”, katlu noņem no uguns. Ir svarīgi raudzīties, lai vaniļas mērce nevārītos, jo tad olu dzeltenumi var “saiet ziedos”. Jāuzmanās, ja katlam ir dubultdibens, tas ilgi tur karstumu. Vislabāk gatavo mērci ieliet bļodā.

Vaniļas mērci atdzesē.

Baltumus saputo ļoti stingrās putās, tad iecilā ievārījumu. Sambuku var gatavot, izmantojot svaigas vai saldētas ogas. Tad olu baltumus saputo ar cukuru un svaigas vai saldētas ogas liek klāt beigās, visu saputojot.

Ieteikums: Vaniļas cukuru vieglāk izmantot, ja gatavo bērns; ja izmantojat vaniļas pāksti, to pārgriež un pākstī esošās sēkliņas ar nazi nokasa un pieliek pienam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt