Ābolu uzputenis ar pienu. Gatavojam kopā ar bērniem!

Uzputojam uzputeni! Bērni var mizot un sagriezt ābolus un putot uzputeni baltās, stingrās putās!

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Nepieciešams:

  • 3 lieli āboli,
  • 200 grami cukura,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 200 grami mannas,
  • 1,2 litri ūdens,
  • ēdamkarote vaniļas cukura,
  • piens.

Pagatavošana: Ābolus mizo, izņem sēklotni, sagriež gabaliņos un liek ūdenī vārīties.

Kad āboli mīksti, pieliek cukuru un pakāpeniski pieber mannu, maisot vāra, līdz sanāk pabieza putra.

Ieteikums mannu bērt klāt pamazām, lai saprastu, cik tā briedīga, iespējams, visa paredzētā manna nebūs vajadzīga.

Vēl svarīgi izvēlēties skābu šķirņu ābolus, tas radīs izteiktu garšu, ar saldākiem āboliem uzputenis var sanākt pliekans, tad var izlīdzēties ar kādu skābu sulu.

Kad uzputeņa masa atdzisusi, pieliek vaniļas cukuru un masu saputo stingrās putās.

Pasniedz ar pienu.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti