Bērnības garša - auzu pārslu krēms. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šīs dienas recepte ir, iespējams, no vecāku bērnības, bet lieliska sarunai ar bērnu, ka laika gaitā mainās ēšanas paradumi.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Auzu pārslu krēms ar ogu mērci ir garšīgs saldais un savulaik ļoti populārs. Ierādiet to savam bērnam!

Nepieciešams:

Auzu pārslu krēmam:

  • 250 ml saldā krējuma.
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura.
  • Glāze auzu pārslu.
  • Ēdamkarote sviesta.
  • 100 g cukura.

Mērcei:

  • 250 g dzērveņu.
  • 500 g ūdens.
  • 100 g cukura.
  • Ēdamkarote kartupeļu cietes.

Pagatavošana: Uz pannas izkausē sviestu un 50 g cukura, kad cukurs un sviests izkusuši, iemaisa auzu pārslas. Apmaisa, kad tās kraukšķīgas, noņem no pannas (lai neturpina cepties) un liek uz šķīvja atdzist.

Kamēr pieaugušie karamelizē auzu pārslas, bērni var kult putukrējumu – pieliekot krējumam vaniļas cukuru un atlikušo cukuru.

Kad putukrējums sakults un auzu pārslas atdzisušas, sajauc kopā. Krēmu liek aukstumā.

Krēmu pasniedz ar ogu mērci.

Mērcei dzērvenes vāra ūdenī, tad izspiež sulu. Vienkāršāk katliņā uzvārīt ūdeni, tajā ielikt caurduri vai sietu, iebērt dzērvenes, kad ogas sakarsētas, ar karoti tās saspiež un izskalo ūdenī.

Sulai pievieno cukuru un ūdenī iemaisītu cieti, uzvāra un atdzesē.

Mērcei var izmantot dažādas sulas un ogas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti