Šokolādes krēms. Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!

Mācību iestādēs novēro, ka bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku – uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus. Tāpēc sākam rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!”

Katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.

Klasiskie latviešu deserti

Rubrikā “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!” katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.

Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected]

Mūsu aicinājumam dalīties ar klasisko desertu receptēm atsaukusies Laila Rudzone, atsūtot gan recepšu aprakstus, gan fotoattēlus.

Šokolādes krēms

Sauc kā gribi – kakao krēms, šokolādes krēms, padomju ēdnīcas krēms, bērnības garša – tas ir tik garšīgi! To apstiprinājuši daudzkārt dažādu viesību galda viesi, kas lūguši šokolādes krēma papildporcijas, par šo desertu raksta Laila Rudzone.

Nepieciešams:

  • 2 olas.
  • 6–7 ēdamkarotes cukura.
  • 2–3 ēdamkarotes bez kaudzes kakao.
  • 1 /2 glāze piena.
  • 250 ml saldā krējuma.
  • 2 tējkarotes ar kaudzi želatīna.
  • Vanilīns.
  • Sāls.

Pagatavošana:

Želatīnu aplej ar dažām karotēm auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaisīgus un pieber kakao pulveri, saputo.

Katliņā uzvāra pienu, noņem no uguns un pielej želatīnu, izmaisa.

Pienu lēnām, nepārtraukti putojot, lej pie olu masas. Kad kārtīgi samaistīts, noliek padzist.

Saputo saldo krējumu stingrās putās ar vienu ēdamkaroti cukura un vanilīnu, mini šķisniņu sāls.

Kad olu un piena masa atdzisusi, tajā iemaisa putukrējumu, lej traukā, liek vēsumā sastingt.

Pasniedz ar ķīseli.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajaukt cieti, uzvāra, atdzesē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt