Plācenīši, sacepums, krēms. Trīs saldas biezpiena receptes

Trīs viegli pagatavojamas, veselīgas un gardas receptes brīvdienu desertam. Izmēģiniet!

Biezpiena plācenīši

Sastāvdaļas:

  • 600 g biezpiena.
  • 3 olas.
  • 6 ēdamkarotes kukurūzas miltu.
  • 3 ēdamkarotes mannas.
  • ½ tējkarotes sodas.
  • 1 šķipsniņa sāls.
  • + svaigas ogas vai ievārījums.

Pagatavošana:

  1. Ar rokām sadrupina biezpienu – tā, lai tajā nav lielu gabalu.
  2. Pievieno olas un maisa, līdz tās ir vienmērīgi sajaukušās ar biezpienu.
  3. Pieber sāli, pārkaisa visam mannu un atkal samaisa.
  4. Tad pakāpeniski pievieno miltus, sodu un sajauc viendabīgu masu.
  5. Izveido nelielus plācenīšus.
  6. Uzkarsētā pannā ielej eļļu, pagaida, kamēr arī tā uzkarst, un tad kārto pannā plāceņus.
  7. Cep no abām pusēm vidējā karstumā, līdz tie kļūst gaiši brūni.
  8. Ēd ar ievārījumu, medu vai sablendētām ogām. Labu apetīti!

Recepte no raidījuma "Ralfs gatavo".

Biezpiena sacepums

Nepieciešams:

  • 700 g biezpiena.
  • 5 ēdamkarotes mannas.
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma.
  • 4 olas.
  • 150 g cukura.
  • Citrona miziņa.
  • 100 g rozīņu.

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu.

Biezpienu izberž caur sietu, pieliek olu dzeltenumus, mannu, krējumu, rīvētu citrona miziņu un rozīnes.

Olu baltumus saputo ar cukuru, iecilā biezpiena masā. Masu liek cepamtraukā. Cep 30–40 minūtes, līdz virsiņa brūna.

Atdzesētu pasniedz ar skābu krējumu vai ogu ķīseli.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.

Biezpiena krēms

Nepieciešams:

  • 250 g trekna biezpiena.
  • 250 ml saldā krējuma.
  • 150 g cukura.
  • Ēdamkarote vaniļas cukura.

Pagatavošana:

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē; ja vēlas, lai krēmā ir biezpiena graudi, to var nedarīt.

Krējumam pieliek cukuru un vaniļas cukuru, saputo stingrās putās.

Saputotajā krējumā iemaisa biezpienu.

Pasniedz ar ogu vai sulas ķīseli, blendētām ogām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti