Dzīve & stils / Virtuve
Latvijas virtuve negaršīgāko topā – vai sklandrausis kļūs par tūristu «magnētu»?
Latvijas virtuve negaršīgāko topā – vai sklandrausis kļūs par tūristu «magnētu»?
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) grasās ar reklāmas rullīšiem sociālajos tīklos reaģēt uz interneta vietnes "TasteAtlas" publicētajiem topiem, kuros sklandrausis atzīts par piekto negaršīgāko ēdienu pasaulē, bet latviešu virtuve par vienu no sliktākajām Eiropā. Aģentūra aizvien turpina Latviju reklamēt kā gastronomijas galamērķi, kamēr sabiedrisko attiecību un reklāmas eksperts Ainārs Ērglis ir pārliecināts, ka tā ir vējā izsviesta nauda. Viņaprāt, vispirms mums jāsaprot, kas patiesībā esam šajos globalizācijas apstākļos un kas ir tās vērtības, ar ko savā valstī lepojamies un varam piedāvāt kā Latvijas pienesumu pasaulei.    
Ne tik sarežģīta medus kūka. Recepte kā svētkiem, tā ikdienai
Ne tik sarežģīta medus kūka. Recepte kā svētkiem, tā ikdienai
Medus kūka ir deserts, kas slavens ar savu ilgo gatavošanas laiku, taču, ja iemanās, medus kūkas gatavošana vairs nav tik sarežģīts process, turklāt ir tās garšas vērts. Ar savu medus kūkas recepti Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis.      
Ko garšīgu celt svētku galdā. Deviņas «Īsto latvju saimnieču» receptes
Ko garšīgu celt svētku galdā. Deviņas «Īsto latvju saimnieču» receptes
Ja rūpes un raizes rada neziņa, ar ko garšīgu pārsteigt savus mīļos pie svētku galda, piedāvājam Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dažādu sezonu dalībnieču recepšu izlasi, kur smelties idejas gan ierastākiem garšu savienojumiem, gan arī neparastākām kombinācijām.
PVD aicina svētkos pievērst uzmanību pārtikas derīguma termiņiem
PVD aicina svētkos pievērst uzmanību pārtikas derīguma termiņiem
Svētku laikā, plānojot pārtikas produktu pirkumus, jāpievērš uzmanība pārtikas produktu derīguma termiņam un jāiegādājas tikai tādi produkti un tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros, informēja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).
Laša plācenīši ar diļļu mērci. Recepte ātrai un gardai maltītei
Laša plācenīši ar diļļu mērci. Recepte ātrai un gardai maltītei
"Šie ātri un vienkārši pagatavojamie laša plācenīši ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un arī ciemiņi tos vienmēr novērtē atzinīgi," saka pavārgrāmatas "Garšīgs nav sarežģīts" autore Elizabete Valujeva. Plācenīši ir gana sātīgi, turklāt tos var pagatavot pāris minūtēs. Ieteicams tos baudīt kopā ar diļļu mērci, bet piedevas izraudzītas pēc savas izvēles.
Kā mājās pagatavot uzbeku lepnumu – klasisko plovu
Kā mājās pagatavot uzbeku lepnumu – klasisko plovu
Uzbekistānā katrā reģionā ir sava plova recepte. Raidījuma "Iekodies" uzbeku sērijā vien Jana Medova mācījās gatavot trīs dažādus plovus. Piedāvājam recepti klasiskam, tradicionālam, ļoti gardam ēdienam, kas sākotnēji radīts, lai pabarotu veselu karaspēku pirms došanās kaujā, bet tagad vieno ap milzu kazanu uzbeku tautu visos svētkos.
Gremdēties atmiņās par bērnības garšām. Rēzeknē durvis ver pārtikas iepakojumu izstāde
Gremdēties atmiņās par bērnības garšām. Rēzeknē durvis ver pārtikas iepakojumu izstāde
Pastardienas krājumi, metāla saldumu kastes, vairāki iebiezinātā piena veidi – tie ir tikai daži no eksponātiem izstādē "Laikapaka. Pārtikas iepakojumā ierakstīts stāsts". Tā vēsta, kā laika gaitā mainījusies ne vien pārtikas nozare un iepakojumu dizaini, bet arī veidojušies mūsdienu Latvijas ēšanas paradumi. Vienkopus savāktie iepakojumi, etiķetes pirmās neatkarīgās Latvijas vēstures liecību kolekcijas autora Artūra Āboliņa pavadībā ļauj gremdēties atmiņās par bērnību – savdabīgajām garšām, sen aizmirstiem kārumiem.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd