Dzīve & stils / Virtuve
Aukstā zupa jaunās variācijās. Izmēģini!
Aukstā zupa jaunās variācijās. Izmēģini!
Aukstā zupa ir lieliska maltīte siltajā sezonā, jo tā ir vēsa un reizē sātīga. Zupa ir ēdiens, ar kuru var eksperimentēt, veidojot dažādas garšu kombinācijas.
Augu eļļas – kurā drīkst cept, bet kuru tikai salātos? Šķīvja mītu analīze
Augu eļļas – kurā drīkst cept, bet kuru tikai salātos? Šķīvja mītu analīze
Augu eļļas dažreiz ir mītu un strīdu iemesls. Viens saka, ka olīveļļā cept nedrīkst, cits šausmās met preci atpakaļ plauktā, ja sastāvā ierauga palmu eļļu. Rapsis arī liekas aizdomīgs. "Vai šī eļļa ir laba, vai tā – slikta?" jautā uztura speciālistam. Tā vietā, lai skatītu katru produktu atsevišķi, mēs rīkosimies stratēģiskāk – iepazīsim domāšanas mehānismu eļļu kvalitātes izvērtēšanai. Iegaumējot dažus jēdzienus un turot pa rokai divas tabulas, zināsim, kāda eļļa ir labāka un vai tajā drīkst cept.
Gārsas pankūkas, zaķkāpostu pesto un pieneņu krēms brulē. Receptes vasarai
Gārsas pankūkas, zaķkāpostu pesto un pieneņu krēms brulē. Receptes vasarai
Gārsa, zaķkāposti, skābenes, pienenes un pat nātres – visus šos pavasara un vasaras zaļumus var baudīt, pievienojot gardiem un vienkāršiem ēdieniem. Pārsteigt sevi un savas garšas kārpiņas Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica un ar receptēm dalījās pavārs Renārs Purmalis.
Viena katla ēdieni pagatavošanai dabā. Pavāra padomi gardai maltītei
Viena katla ēdieni pagatavošanai dabā. Pavāra padomi gardai maltītei
Ēdiens, kura pagatavošanai nepieciešams tikai viens katls, ir ērts risinājums, ne tikai gatavojot mājās, bet arī dodoties pie dabas. Uz ugunskura vienā katlā iespējams pagatavot gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica un ar receptēm dalījās pavārs Renārs Purmalis.
Dabā gatavoti deserti. Pavāra ieteikumi vienkāršiem, ašiem un gardiem saldajiem
Dabā gatavoti deserti. Pavāra ieteikumi vienkāršiem, ašiem un gardiem saldajiem
"Mums pavisam noteikti uzlabojas dzīves kvalitāte, ja mēs ēdam labus, garšīgus desertus un pavadām laiku pie dabas," pārliecināts ir pavārs Renārs Purmalis, kurš mudina abas šīs lietas apvienot. Pie dabas vai svētkos pagalmā vasaras sezonā vislabākie deserti ir tie, kas ir vienkārši un bieži vien pagatavoti no pāris augļiem un ogām, pavārs ieteica Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci". 

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd