Dzīve & stils / Virtuve
Vasaras garša. Ar malto gaļu pildīta paprika
Vasaras garša. Ar malto gaļu pildīta paprika
Kad veikalos parādās pirmās baltās paprikas, ir laiks tās pildīt ar malto gaļu un ēst gardu muti. Šis ēdiens prasa zināmas pūles, bet rezultāts būs tā vērts – pilns katls ar izcili aromātiskām un gardām paprikām.
Gardi ēdieni un dzērieni ar zemenēm. Recepšu izlase
Gardi ēdieni un dzērieni ar zemenēm. Recepšu izlase
Klāt zemeņu laiks – sarkanās ogu karalienes redzam gan dobēs, gan veikalos un tirgos. Ja jau gan ogu paēsts tāpat u n jāķeras pie prātošanas, ko gardu no tām pagatavot, piedāvājam recepšu izlasi gan kokteiļiem, gan desertiem.
Trīs veģetāras receptes no 1934. gada: puravu, sakņu un tomātu zupas
Trīs veģetāras receptes no 1934. gada: puravu, sakņu un tomātu zupas
"Daudzas namamātes aizvien vēl tais ieskatos, ka bez gaļas nav iespējams pagatavot labu, garšīgu zupu. Šīs domas pilnīgi nepamatotas, – ar zināmu prasmi var pagatavot ļoti garšīgas un veselīgas zupas, vārot produktus tikai ūdenī un aizdaram pieliekot nedaudz sviesta un krējuma," 1934. gada 15. janvāra izdevumā vēstīts laikrakstā "Zeltene".
Zaļā kartupeļu biezputra. Vasarīga recepte no pagātnes
Zaļā kartupeļu biezputra. Vasarīga recepte no pagātnes
Šajā itin vasarīgajā biezputras receptē var lietot dažādus dārza zaļumus. Ja kāds no tiem neiet pie sirds, var pēc savas gaumes koriģēt sastāvdaļas. Receptes ideja aizgūta no 1930. gada izdevuma "Zeltene" jūnija numura.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd