Dzīve & stils / Virtuve
Rūjiena iestājas Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā
Rūjiena iestājas Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā
Rūjienas salāti, salāti "Rūja", Rūjienas romšteks, Rūjas veltnīši – šo uzskaitījumu ar Rūjienas pusei raksturīgajiem ēdieniem varētu vēl turpināt, kopumā Rūjienas amatnieku biedrības "Rūzele" dalībnieces apkopojušas 22 receptes. Tas arī rosinājis biedrību iestāties Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā un jau drīz, pavasarī, tiek solīts, ka Rūjienā varēs arī šos ēdienus nobaudīt.  
Tunča spageti ar paštaisītu bazilika pesto – «Virtuve bez kāposta» recepte
Tunča spageti ar paštaisītu bazilika pesto – «Virtuve bez kāposta» recepte
Pasta ar tunci un pašu gatavots pesto – tādu salikumu Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā "Virtuve bez kāposta" demonstrēja hiphopa mūziķis Fiņķis. Šo recepti vērtēja arī uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, norādot, ka Fiņķis izvēlējies pilnvērtīgu recepti, taču vēlētos redzēt vairāk dārzeņu.
Spageti ar ķiplokiem un pētersīļiem un lapu kāposta čipsi. Ekonomiska recepte
Spageti ar ķiplokiem un pētersīļiem un lapu kāposta čipsi. Ekonomiska recepte
Vienkārši, makam draudzīgi un garšīgi – tādi ir satura veidotājas Kristiānas Grāmatiņas iecienītā spageti recepte, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā  "Virtuve bez kāposta". Kristiāna arī parādīja, kā gatavot lapu kāposta jeb kale čipsus. Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča vērtēja – ja kaut kas būtu jāuzlabo, derētu spageti papildināt ar kādu olbaltumvielu avotu, piemēram, tunci vai pupiņām.
Plucinātas vistas tako ar salsu un gvakamoli – «Virtuve bez kāposta» recepte
Plucinātas vistas tako ar salsu un gvakamoli – «Virtuve bez kāposta» recepte
Plucinātas vistas tako ar salsu un gvakamoli ir hiphoha zvaigznes Wiesuļa iecienīta recepte, kuru viņš atklāja Latvijas Televīzijas jauniešu platformas "16+" raidījumā  "Virtuve bez kāposta". Savukārt uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča, vērtējot šī ēdiena pagatavošanu un sastāvdaļas, secināja – viņai pat īsti nav, kur piesieties.
Latvijas virtuve negaršīgāko topā – vai sklandrausis kļūs par tūristu «magnētu»?
Latvijas virtuve negaršīgāko topā – vai sklandrausis kļūs par tūristu «magnētu»?
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) grasās ar reklāmas rullīšiem sociālajos tīklos reaģēt uz interneta vietnes "TasteAtlas" publicētajiem topiem, kuros sklandrausis atzīts par piekto negaršīgāko ēdienu pasaulē, bet latviešu virtuve par vienu no sliktākajām Eiropā. Aģentūra aizvien turpina Latviju reklamēt kā gastronomijas galamērķi, kamēr sabiedrisko attiecību un reklāmas eksperts Ainārs Ērglis ir pārliecināts, ka tā ir vējā izsviesta nauda. Viņaprāt, vispirms mums jāsaprot, kas patiesībā esam šajos globalizācijas apstākļos un kas ir tās vērtības, ar ko savā valstī lepojamies un varam piedāvāt kā Latvijas pienesumu pasaulei.    
Ne tik sarežģīta medus kūka. Recepte kā svētkiem, tā ikdienai
Ne tik sarežģīta medus kūka. Recepte kā svētkiem, tā ikdienai
Medus kūka ir deserts, kas slavens ar savu ilgo gatavošanas laiku, taču, ja iemanās, medus kūkas gatavošana vairs nav tik sarežģīts process, turklāt ir tās garšas vērts. Ar savu medus kūkas recepti Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis.      
Ko garšīgu celt svētku galdā. Deviņas «Īsto latvju saimnieču» receptes
Ko garšīgu celt svētku galdā. Deviņas «Īsto latvju saimnieču» receptes
Ja rūpes un raizes rada neziņa, ar ko garšīgu pārsteigt savus mīļos pie svētku galda, piedāvājam Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dažādu sezonu dalībnieču recepšu izlasi, kur smelties idejas gan ierastākiem garšu savienojumiem, gan arī neparastākām kombinācijām.
PVD aicina svētkos pievērst uzmanību pārtikas derīguma termiņiem
PVD aicina svētkos pievērst uzmanību pārtikas derīguma termiņiem
Svētku laikā, plānojot pārtikas produktu pirkumus, jāpievērš uzmanība pārtikas produktu derīguma termiņam un jāiegādājas tikai tādi produkti un tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros, informēja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd