Dzīve & stils / Virtuve
Ķirbju krēms, ko ēd murrādams. Recepte no Valmieras
Šo ķirbju krēmu Valmieras žēlsirdības virtuvē ir iecienījuši gan darbinieki, gan klienti. Zupas virtuves pavārīte Ineta Heinberga gardi nosmej, ka varot murrādams ēst. Ļoti garšīgi esot baudīt šo ķirbju krēmu ar zemeņu mērcīti, pa virsu uzliekot putukrējuma picīti! Labu apetīti!
Četri ukraiņu ēdieni, kas ieņēmuši vietu Latvijas virtuvē
Ukraiņu virtuves ietekme uz Latvijas kulināriju patiesībā ir daudz lielāka, nekā varētu šķist. Daudzi it kā padomju laiku ēdieni patiesībā nāk no ukraiņu tradicionālās virtuves. Tādi, piemēram, ir aukstā gaļa, skābeņu zupa, kartupeļu pankūkas un speķis, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Ideālais risoto. Pieci knifi, kurus receptēs nepiemin
Ideālā gadījumā risoto ir sātīgs, bagātīgs, bet ne smags vai ķepīgs rīsu ēdiens, kam bieži vien pievienoti dārzeņi, gaļa vai zivs, siers un zaļumi. Lai pagatavotu risoto pašu spēkiem, svarīgāk par izvēlētajām piedevām ir pareizā tehnika, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins un atklāja piecus ieteikumus, kas palīdzēs pagatavot gardu risoto. 
Pagatavo rāmen zupu pusstundā! Vienkārša mājas versija
Populārās japāņu rāmen zupas pamatā ir viens no četru veidu buljoniem, kura pagatavošana ierasti ir ļoti garš un visai sarežģīts process, taču, nepretendējot uz autentisku garšu, bet vienkārši labu pieredzi, arī pašam ir iespējams pagatavot rāmen zupu, turklāt iekļaujoties pusstundā. Kā to izdarīt, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Žāvēti augļi zupās, salātos un sautējumos. Atklāj jaunas garšas!
Laikā, kad svaigas ogas un augļi nav sezonas produkti, tos var aizstāt, eksperimentējot ar dažādiem žāvētiem augļiem, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” ieteica pavārs Ritvars Toms Logins. Rozīnes, dateles un aprikozes var iekļaut gan saldos, gan sāļos ēdienos.
Ķīmiķis: Medus ir viens no viltotākajiem produktiem pasaulē
Mūsdienās medus ir viens no visvairāk viltotajiem pārtikas produktiem veikalu plauktos, Latvijas Radio raidījumā “Zināmais nezināmajā” apstiprināja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes Analītiskās ķīmijas katedras zinātniskais asistents Krišs Dāvids Labsvārds.
Dobeles kūku Kristīnes gardais braunijs. Nevar neizdoties!
Svētku laiks ir īstais mirklis parosīties virtuvē un sarūpēt kaut ko saldu, spēcinošu un neticami garšīgu. Kūku Kristīne jeb Kristīne Eglīte no Dobeles  kūku cepšanas mākslā ielauzījusies pavisam nesen, taču, ko tu talantīgam padarīsi – viņas kūkas ir debešķīgas! Viņa ir cieši pārliecināta, ka ir jāiet līdzi laikam un jāļaujas gardiem eksperimentiem virtuvē, pat ja ģimenei nākas pārēsties saldos meklējumu rezultātus. Savos eksperimentos viņa ir atklājusi izcilu braunija pamatnes recepti, ar ko labprāt arī dalās.     

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt