Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Smaidīgā Ilze Briede, raidījuma pirmās sezonas dalībniece, ir maizes cepēja un godu saimniece. Kopš 2015. gada, kad pie skatītājiem nonāca raidījuma pirmā sezona, Ilzes dzīve ir apmetusi pamatīgu kūleni – no Blomes "Donām" viņa ir pārcēlusies uz Brantu muižu, kur saimnieko kopā ar dzīvesdraugu Nauri.
Nepieciešams:
- 1 kilograms tomātu
- 1 sīpols
- 4 daiviņas ķiploka
- 3 šķēles ananāsu (~200 grami)
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- Šķipsniņa melno piparu
- 1 čilli pāksts
Pagatavošana:
Sīpolu un ķiplokus sasmalcina un apcep eļļā. Tomātus noblanšē karstā ūdenī un noņem miziņu. Visu sablendē. Pārlej katlā un uzkarsē līdz 90 grādiem. Nevajadzētu ļaut uzvārīties, citādāk zupa sanāks skāba.
Pasniedz ar apgrauzdētu baltmaizi ar ķiploku sviestu vai sāļo plātsmazi. Ilze Briede zupu pasniedza ar eļļā vārītām rauga mīklas bumbām ķiploku un zaļumu eļļas mērcē, ko ir aizguvusi no Ukraiņu virtuves (pampuškas).