LTV "Rīta Panorāma"


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Indijas visurgājējs sāk pētīt Mēness virsmu
Indijas visurgājējs sāk pētīt Mēness virsmu
Indijas pašgājējs robots sācis pētīt Mēness virsmu un konstatējis vairāku ķīmisko elementu klātbūtni. Zemes dabiskā pavadoņa Dienvidpola apkaimē tas nosēdās 23. augustā.
Treneris Visockis-Rubenis: Ļoti spēcīgo Spānijas basketbola izlasi esam padziļināti pētījuši
Treneris Visockis-Rubenis: Ļoti spēcīgo Spānijas basketbola izlasi esam padziļināti pētījuši
Pasaules kausa izcīņā otro kārtu sasniegušie Latvijas basketbolisti trešdien atgūst spēkus pēc pirmā grupu turnīra, bet treneri rūpīgi strādā, lai labāk sagatavotu komandu nākamajai spēlei pret spēcīgo Spānijas izlasi, kas jau iepriekš tika padziļināti pētīta, Latvijas Televīzijas "Rīta panorāmā" pastāstīja viens no valstsvienības treneriem Artūrs Visockis-Rubenis.
Treneris: Pēc milzu uzvaras Pasaules kausā izdzīvojam sapni, bet Latvijas basketbolisti spēj vēl vai...
Treneris: Pēc milzu uzvaras Pasaules kausā izdzīvojam sapni, bet Latvijas basketbolisti spēj vēl vairāk
Latvijas basketbola valstsvienības uzvara pār Franciju un iekļūšana Pasaules kausa 16 spēcīgāko komandu vidū ir vēsturisks panākums, kas ļauj izdzīvot fantastisku sapni, tomēr tie vēl nebūt nav komandas griesti un nacionālajai izlasei ir pa spēkam gūt vēl lielākus panākumus, pirmdien Latvijas Televīzijas "Rīta panorāmā" uzsvēra Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Dāvis Čoders. 
Mobingu skolās centīsies mazināt ar sociālo kampaņu «Apturēsim mobingu skolās!»
Mobingu skolās centīsies mazināt ar sociālo kampaņu «Apturēsim mobingu skolās!»
Gandrīz 67% aptaujāto vecāku atzīst, ka viņu bērns mācību iestādē dažādu iemeslu dēļ tiek apcelts jeb izsmiets, un vēl 19% zina, ka viņu atvase bijusi blakus un novērojusi pret kādu citu vērstu vardarbību,  atklāja sociālā uzņēmuma "Esi/centrs" vadītāja Madara Mickeviča. Tuvojoties jaunajam mācību gadam, aktualizēts temats par mobingu skolās – ar mērķi pilnveidot skolēnu sociāli emocionālās prasmes – un aizsākusies kampaņa "Apturēsim mobingu skolās!", kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti "Esi/centram".
Cik lielu karstumu spēj izturēt cilvēks?
Cik lielu karstumu spēj izturēt cilvēks?
Klimata pārmaiņas padarījušas karstuma viļņus par neretu parādību. Apvienoto Nāciju organizācija (ANO) prognozē, ka tie nekur nepazudīs, bet tieši pretēji – būs novērojami arvien biežāk. Cik lielu karstumu cilvēks spēj izturēt, un kas mūs sagaida nākotnē?
Havaju salās savvaļas ugunsgrēkā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 55
(papildināts)
Havaju salās savvaļas ugunsgrēkā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 55 (papildināts)
ASV piederošajās Havaju salās nerimstas plašie savvaļas ugunsgrēki, kas jau vairākas dienas plosās arhipelāga otrajā lielākajā salā Maui. Līdz šim ir apstiprināta vismaz 55 cilvēku bojāeja, bet varasiestādes brīdina, ka ugunsgrēku upuru skaits varētu pieaugt. Tas padara šo ugunsgrēku par upuru skaita ziņā vienu no lielākajām dabas katastrofām Havaju salu vēsturē.
Baidens lūdz ASV Kongresam 13 miljardus dolāru Ukrainai
Baidens lūdz ASV Kongresam 13 miljardus dolāru Ukrainai
ASV prezidenta Džo Baidena administrācija vēstulē lūgusi ASV Kongresam vairāk nekā 13 miljardus ASV dolāru kā jaunus militāros izdevumus Ukrainai. Vēstulē norādīts, ka šis finansējums palīdzēs Ukrainai un citām ievainojamām valstīm, kuras ietekmējis Krievijas neizprovocētais un brutālais iebrukums.
«55 gadi – tas nav maz». Grupa «Menuets» dodas jubilejas koncerttūrē
«55 gadi – tas nav maz». Grupa «Menuets» dodas jubilejas koncerttūrē
Grupa "Menuets" šogad svin 55 gadu jubileju, un tā tiks ieskandināta jau pēc pāris dienām – 11. augustā ar koncertu Jelgavā. Tam sekos uzstāšanās Liepājā, Ventspilī, Jēkabpilī un citviet Latvijā. Jubilejas koncerttūre "Zelta 55" turpināsies līdz pat novembra beigām.
Gruzijā likvidē zemes nogruvumu sekas
Gruzijā likvidē zemes nogruvumu sekas
Gruzijā sākti pagājušonedēļ notikušo zemes nogruvumu seku likvidācija. Spēcīgo lietusgāžu rezultātā valstī notika vairāki nogruvumi, bojā gāja vismaz 19 cilvēku.
Lielbritānijā atjauno bebru populāciju
Lielbritānijā atjauno bebru populāciju
Agrāk britu salas tik ļoti daudz apdzīvojušie bebri laika gaitā izmira. Galvenokārt tie tika medīti savas kažokādas, gaļas un arī īpašo bebru dziedzeru dēļ. Tagad dzīvnieku aktīvistu organizācijas un vietējie zinātnieki Lielbritānijā nolēmuši atjaunot bebru populāciju.
Seņkovs pēc aiziešanas no Nacionālā teātra: Kultūras ministrija izvēlas ieturēt «strausa politiku»
(...
Seņkovs pēc aiziešanas no Nacionālā teātra: Kultūras ministrija izvēlas ieturēt «strausa politiku» (papildināts)
"Nav skumji, ka notiek pārmaiņas, es uzskatu, ka pārmaiņas jau vienmēr ved uz kaut kādu citu attīstību, bet skumji tieši tas, kā notika šīs pārmaiņas un kā notika šī komunikācija attiecībā pret mums – māksliniekiem – tieši no Kultūras ministrijas [puses], kuri joprojām izvēlas ieturēt tādu "strausa politiku" un nekādā veidā nekomentēt," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja nu jau bijušais Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Elmārs Seņkovs par lēmumu pamest amatu.
Krievijā karam Ukrainā masveidā vervē cietumnieces
Krievijā karam Ukrainā masveidā vervē cietumnieces
Krievijā masveidā frontei sākuši vervēt sievietes, kas izcieš sodu ieslodzījuma vietās, ziņo nevalstiskā organizācija "Rusj sidjaščaja" ("Sēdošā Krievzeme"). Atsaucība esot diezgan liela, liecina organizācijas izplatītā ziņa.
Ukrainā sāk ražot pretmīnu zābakus
Ukrainā sāk ražot pretmīnu zābakus
Ukrainā, Harkivas pievārtē, tiek ražoti īpaši pretmīnu zābaki. Tie domāti pamatā Ukrainas armijas sapieriem, kuru uzdevums ir pēc iespējas ātrāk atmīnēt Ukrainas teritoriju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd