Panorāma

Valsts prezidenta pirmā reģionālā vizīte – Krāslavā

Panorāma

Panorāma

"Klientu staigāšana" pēc gāzes tirgus atvēršanas – neliela

Pēc gāzes tirgus atvēršanas «klientu staigāšana» – neliela

Kopš maija Latvijā vairs nedarbojas viens universālais dabasgāzes pakalpojuma sniedzējs – tirgus pilnībā atvērts. Tomēr klientu interese mainīt savu gāzes piegādātāju vismaz pagaidām nav bijusi liela. 

Latvijā dabasgāzi lieto apmēram 360 līdz 370 tūkstoš mājsaimniecību. No tiem pārliecinoši lielākā daļa – virs 340 tūkstošiem klientu – joprojām izmanto iepriekšējā monopolista "Latvijas gāzes" pakalpojumus.

"Ja mēs runājam, kā tas ietekmēja mūsu portfeli – vispār šī tirgus atvēršana – tad jāsaka, ka kustība ir bijusi, mūsuprāt, neliela," klāstīja "Latvijas gāzes" Mājsaimniecību departamenta vadītāja Diāna Tivča.

Vēl dabasgāzi mājsaimniecībām Latvijā nodrošina arī uzņēmumi "Latvenergo" un "Elenger". Ja otrajam klientu pagaidām ir salīdzinoši maz – ap 2000, "Latvenergo" mājsaimniecību klientu skaits mērāms desmitos tūkstošu.

"Latvijas gāzē" apgalvoja, ka no viņiem pēc tirgus atvēršanas aizgājuši ap 10 500 klientu.

Šajā gadā kopumā "Latvenergo" savu klientu skaitu dabasgāzes segmentā dubultojuši – līdz apmēram 40 tūkstošiem. Tādējādi uz kopējā klientu skaita fona pagaidām mājsaimniecību segmentā "klientu staigāšana" tiešām nav bijusi ļoti ievērojama. Iespējams, lielākas izmaiņas gaidāmas, tuvojoties nākamajai apkures sezonai.

"Vasaras laikā seko zināms atslābums. Cilvēki dodas atvaļinājumos, pievēršas Dziesmu svētkiem. Līdz ar to tagad ir relatīvs pieklusums. Taču sagaidāms, ka līdz ar rudeni mēs gaidām intereses atjaunošanos,"  stāstīja "Latvenergo" komercdirektors Dmitrijs Juskovecs.

"Latvenergo" arī apkopojis iemeslus, kādēļ klienti līdz šim mainījuši savu gāzes piegādātāju.

Citi to dara cenas dēļ, citi nevēlas maksāt uzņēmumam, kura akcionārs ir Krievijas "Gazprom".

"Daudziem no viņiem nešķita pieņemami, ka, pērkot savu dabasgāzi, viņi pēc būtības netieši finansē Krievijas valsti savā agresijā," atzina Juskovecs.

Tikmēr "Latvijas gāze" aicina savus klientus par ziemas sezonu sākt par to domāt jau šobrīd, jo, fiksējot cenu vasarā nākamajiem 12 mēnešiem, ierasti var gūt labāku tarifu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti