Ilva Everte

LTV "Kultūras ziņu" producente un žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Top īsfilma par deviņdesmitajiem – «Limuzīns ķiršu krāsā»
Top īsfilma par deviņdesmitajiem – «Limuzīns ķiršu krāsā»
Sarkandaugavas industriālajās teritorijās un citur Rīgā šajās dienās nofilmēta īsfilma "Limuzīns ķiršu krāsā" – divu Latvijas Kultūras akadēmijas studentu diplomdarbs. Filmas tapšanā palīdzēja gan profesionāli aktieri, gan draugi un paziņas, gan arī kāda tramvajā sastapta kundze.
Instalācija Kaņepes Kultūras centrā aicina radoši testēt mākslīgo intelektu
Instalācija Kaņepes Kultūras centrā aicina radoši testēt mākslīgo intelektu
Tikai četras dienas Kaņepes Kultūras centrā apmeklētāji var mijiedarboties ar jauno mediju mākslinieka Jurģa Petera veidoto instalāciju un kopā ar mākslīgo intelektu veidot savu īsfilmas scenāriju. Objekts ir daļa no starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" programmas un mudina apmeklētājus domāt par mākslīgā intelekta lomu radošo industriju nākotnē.
Kultūras akadēmija darbu Tabakas fabrikā sāks rudenī
Kultūras akadēmija darbu Tabakas fabrikā sāks rudenī
Jau nākamā mācību gada sākumā darbu Tabakas fabrikā sāks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) maģistranti un doktoranti, kā arī Nacionālās kinoskolas studenti, pārējo struktūrvienību pārcelšanās paredzēta 2025. gada laikā. Šāda informācija izskanēja, akadēmijas rektora amata kandidātam Dāvim Sīmanim tiekoties ar studentiem.
7 eiro kultūrai – programmas «Latvijas skolas soma» iespējas un ierobežojumi
7 eiro kultūrai – programmas «Latvijas skolas soma» iespējas un ierobežojumi
7 eiro uz vienu skolēnu – šādu summu no valsts budžeta katru semestri nodrošina programma "Latvijas skolas soma". Ir cerība, ka jau no janvāra šī summa varētu būt 10 eiro. Turklāt tuvākajā laikā Saeima galīgajā lasījumā pieņems grozījumus Izglītības likumā, ierakstot tajā "Latvijas skolas somu", kas pēc dažām nedēļām svinēs piecu gadu jubileju.
Mitoloģija, daba un akustika Zanes Zelmenes izstādē «Zemes toņi»
Mitoloģija, daba un akustika Zanes Zelmenes izstādē «Zemes toņi»
Darbs pie deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" videomāksliniecei Zanei Zelmenei bija saistīts ar Latvijas novadu tradīciju pētīšanu un Saules dainām. Šie temati mākslinieci "nelaida vaļā", un šovasar tapa imersīva videoinstalācija, kas apvieno mitoloģiju, dabu un akustiku. Izstāde "Zemes toņi" apskatāma Mazsalacas Kultūras centrā, turklāt tā ir gan redzama, gan dzirdama.
«Īsta dzeja nespēj samelot». Dzejas dienas šoruden – jau 58. reizi
«Īsta dzeja nespēj samelot». Dzejas dienas šoruden – jau 58. reizi
Jau šīs nedēļas beigās tiks atklātas tradicionālās Dzejas dienas. Pirmoreiz mūsdienu izpratnē tās notika 1966. gadā, un tas nozīmē, ka pēc diviem gadiem Dzejas dienu pasākumi tiks rīkoti jau 60. reizi. Kāpēc ikgadējiem dzejas lasījumiem un autoru sarunām ar savu auditoriju ir tik ilgs mūžs?
Gaismas pils un «rainiskā» sākotne. Pie Nacionālās bibliotēkas fasādes atklāj kultūras pieminekļa zī...
Gaismas pils un «rainiskā» sākotne. Pie Nacionālās bibliotēkas fasādes atklāj kultūras pieminekļa zīmi
Pirmo reizi Latvijā valsts nozīmes kultūras pieminekļu statuss piešķirts modernās arhitektūras paraugiem – "Villai Guna" Jūrmalā un Latvijas Nacionālajai bibliotēkai Daugavas krastā. Otrdiena, 29. augustā, pie bibliotēkas fasādes atklāja kultūras pieminekļa zīmi un diskutēja par mūsdienu arhitektūras vietu kultūras mantojuma aizsardzībā un saglabāšanā.
Dziesmu svētki, «Positivus», operas izrādes – vai kultūras pasākumi ir spēcīgs ārzemju tūrisma magnē...
Dziesmu svētki, «Positivus», operas izrādes – vai kultūras pasākumi ir spēcīgs ārzemju tūrisma magnēts?
Kovida pandēmija iecirtusi smagu robu Latvijas kultūras dzīvē un patukšojusi tūristu agrāk iecienītos galamērķus. Vai lieli kultūras notikumi var kļūt par magnētu tūristu piesaistīšanai, un kā Latvijai un Rīgai veicas ar biļešu tirgošanu ārzemniekiem? Tūristi veido lielu daļu no kopējā apmeklētāju skaita gan Latvijas Nacionālajā operā un baletā, gan festivālā "Positivus", savukārt Dziesmu svētki netiek īpaši reklamēti kā tūrisma produkts.
VNĪ un būvnieki vaino viens otru nespējā nodrošināt JRT ēkas rekonstrukcijas pabeigšanu plānotajā la...
VNĪ un būvnieki vaino viens otru nespējā nodrošināt JRT ēkas rekonstrukcijas pabeigšanu plānotajā laikā
Sākot jauno sezonu, Jaunā Rīgas teātra (JRT) kolektīvs skaidri zināja, ka pavasarī saņems atslēgas un varēs no Tabakas fabrikas atgriezties rekonstruētajā vēsturiskajā ēkā Lāčplēša ielā. Pēdējās dienās šī pārliecība ir stipri sašūpojusies. Problēmas atzīst gan ''Valsts nekustamie īpašumi'', gan būvnieki – pilnsabiedrība SBSC.
Vāc ziedojumus Pēterbaznīcas koncertflīģelim – vajadzīgi 25 tūkstoši eiro
Vāc ziedojumus Pēterbaznīcas koncertflīģelim – vajadzīgi 25 tūkstoši eiro
Kopš vasaras Pēterbaznīcas atslēgas pieder Latvijas un Vācijas luterāņu draudžu izveidotam nodibinājumam. Mainoties īpašniekam, baznīca palikusi bez sava koncertflīģeļa. Situāciju labot apņēmusies vijolniece Anete Graudiņa, kas jau 30 gadus dzīvo Lielbritānijā. Ar viņas gādību izveidota vesela koncertu sērija, kurā tiek vākti līdzekļi klavieru iegādei Rīgas Svētā Pētera baznīcai.
Āgenskalnā krēslas stundā skan baroka mūzika
Āgenskalnā krēslas stundā skan baroka mūzika
Kas kopīgs siena ķīpām, ceptiem kartupeļiem, bērniem, kas met kūleņus, un baroka mūzikai? Tas viss satiekas Āgenskalnā. Jau otro vasaru Jaunatnes dārzs kļuvis par vietējo iedzīvotāju sarunu un kultūras baudīšanas vietu. 11. augustā tur izskanēja baroka programma "No krēslas līdz rītausmai".
FOTO: «Dior» rada Ukrainas folkloras iedvesmotu kolekciju
FOTO: «Dior» rada Ukrainas folkloras iedvesmotu kolekciju
Modes pasaulē šajās dienās visi ceļi ved uz Parīzi. Dizaineri, aktieri un eksperti pulcējušies uz augstās modes nedēļu, kas kopumā ilgs četras dienas. "Dior" modes nams publikai atrādīja Ukrainas iedvesmotu kolekciju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd