Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Kā brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu". Drosme un cīņa

Rīgas modes nedēļā debitē dizainere Una Pūpola

Rīgas modes nedēļā ar zīmolu «Unattached» debitē dizainere Una Pūpola

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

11. oktobrī noslēgsies jau 35. Rīgas modes nedēļa, kuras centrā šoreiz – apzinīga, uz nākotni vērsta un ētiska mode. Viena no sezonas debitantēm ir dizainere Una Pūpola, kura dažu gadu laikā radījusi zīmolu ar nosaukumu "Unattached".

Pirms četriem gadiem Una Pūpola pameta finansistes karjeru, lai beidzot īstenotu sapni par radošu profesiju. Viņa ar izcilību beigusi Mākslas akadēmijas "maģistrus", turpina studijas doktorantūrā un arī radošajā darbā izceļas ar precizitāti. Kā pati smejas, visam jābūt gatavam jau vakar.

"Radošajā dizaina pasaulē nu tā ar visām četrām es esmu no 2018. gada. 2018. gadā beidzās viens kārtējais finanšu projekts, un es izdomāju, ka tas varētu būt īstais brīdis pamēğināt. Mākslas akadēmija man palīdzēja atvērties un darīt trakas lietas," skaidro Pūpola.

Audums apdrukāts ar zīmola "Unattached" simbolu, ko veido viens otrā iegremdēti burti U. Arī aksesuāri – somas un cepures – ir Unas Pūpolas dizainēti.

"Mana mērķauditorija ir tā nekaunīgā ofisa princese, kura grib izcelties, paspēlēties ar kaut kādām neatļautām lietām," saka modes māksliniece.

Debija Rīgas modes nedēļā "Unattached" zīmolam sakrita ar piedalīšanos vēl kādā svarīgā notikumā. Pagājušonedēļ Francijā, laikā, kad notika Parīzes modes nedēļa, Una Pūpola kā viena no jaunajām dizainerēm guva iespēju parādīt astoņus no Rīgā demonstrētajiem 26 apģērbu komplektiem.

"Es šodien modes pasaulē esmu pašā sākumā vispār, es gribētu teikt, uzkāpusi ar vienu kāju uz pirmā pakāpiena," pārliecināta ir Pūpola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti