Kultūras ziņas

"Pinokio piedzīvojumi" Latvijas Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Vāc ziedojumus Pēterbaznīcas koncertflīģelim

Vāc ziedojumus Pēterbaznīcas koncertflīģelim – vajadzīgi 25 tūkstoši eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kopš vasaras Pēterbaznīcas atslēgas pieder Latvijas un Vācijas luterāņu draudžu izveidotam nodibinājumam. Mainoties īpašniekam, baznīca palikusi bez sava koncertflīģeļa. Situāciju labot apņēmusies vijolniece Anete Graudiņa, kas jau 30 gadus dzīvo Lielbritānijā. Ar viņas gādību izveidota vesela koncertu sērija, kurā tiek vākti līdzekļi klavieru iegādei Rīgas Svētā Pētera baznīcai.

Ik vasaru apciemojot draugus Rīgā, vijolniece Anete Graudiņa parasti uzstājas ar koncertu un īpaši iecienījusi Pēterbaznīcu. Šajā vasarā viņu gaidīja pārsteigums – līdz ar īpašnieku maiņu baznīcā vairs nav klavieru. Apzvanot pazīstamus mūziķus, izdevās izveidot labdarības koncertu programmu līdz pat nākamajam gadam, lai savāktu ziedojumus un instrumentu baznīcai uzdāvinātu.

"Lauvas tiesa jau būs no manas kabatas, es to jau zinu, un es tam gatavojos. Bet es to daru ar prieku, jo savā laikā arī mana krustmāte Regīna Pumpure, kura bija koncertmeistare Dārziņskolā Šelegova klasei un arī man, tad viņa arī savā laikā nopirka divas klavieres un uzdāvināja tās Latvijas Konservatorijai. Vienas klavieres es jau esmu uzdāvinājusi Latvijas vēstniecībai Londonā, jo viņiem arī vajadzēja klavieres, un izrādījās tās, kuras viņi īrē, vajadzēja atdot atpakaļ. Tad es viņiem vienas uzdāvināju, šīs būs otras. Es turpinu tradīcijas, un es domāju, ka tās ir labas tradīcijas," teic Graudiņa.

Šobrīd vienīgais instruments Pēterbaznīcā ir mobilās ērģeles. Klavieru iegādei koncertu apmeklētāji līdz šim saziedojuši 1700 eiro. Anetes Graudiņas mērķis ir 25 tūkstoši, un viņa tic, ka tas izdosies. Viņa ir pārliecināta:

"Šī baznīca bez klavierēm nevar iztikt, tas ir likums, ka te ir jābūt klavierēm.

Un tas būs ne tikai vienam gadam, tas būs desmitiem gadu, un cilvēki šeit varēs nākt... Un vasarā es vedīšu savus audzēkņus, jo būs Dziesmu svētki un būs koncerti, un visiem būs prieks, un visiem būs labi. Ja man Latvija ir devusi tik daudz, tad es Latvijai varu dot no savas puses."

Nākamajos labdarības koncertos Pēterbaznīcā redzēsim daudzus pazīstamus mūziķus, īpaši aktīvs solās būt novembris ar četriem koncertiem. Jau 7. novembrī baznīcā skanēs Sonoras Vaices balss. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti