Anastasija Priežkalne

LTV 7

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pavļutam ir koalīcijas atbalsts kļūšanai par veselības ministru
(papildināts)
Pavļutam ir koalīcijas atbalsts kļūšanai par veselības ministru (papildināts)
Premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") atbalsta "Attīstībai/Par!" virzīto veselības ministra amata kandidātu Danielu Pavļutu, valdības sēdē teica Kariņš. Pavļutam atbalstu pauž visas koalīcijas partijas, kā galveno uzdevumu norādot vakcinācijas pret Covid-19 paātrināšanu.
Rīgā dzīvojošā baltkrieviete Darja: Esmu ļoti lepna par mūsu nāciju
Rīgā dzīvojošā baltkrieviete Darja: Esmu ļoti lepna par mūsu nāciju
Jau trešo nedēļu nerimstošajām protesta akcijām Baltkrievijā, kas sākās pēc prezidenta  vēlēšanu rezultātu paziņošanas, seko arī baltkrievi, kas dzīvo Latvijā. Viņu vidū Darja Skakovska, kura pēc studijām Rīgā jau desmito gadu dzīvo Latvijas galvaspilsētā.
Latvijas muzeji atsāk darbu
Latvijas muzeji atsāk darbu
#TiekamiesTagad - ar šādu saukli savu darbu atsāk muzeji, kas līdz ar ierobežojumu mīkstināšanu atkal gatavi uzņemt apmeklētājus. Cilvēkiem būs jāievēro fiziskā distancēšanās un citi piesardzības pasākumi. Īpaša kārtība būs arī Nacionālās bibliotēkas apmeklētājiem.
Atrasts iepriekš bez kontroles lidojušais drons
(papildināts)
Atrasts iepriekš bez kontroles lidojušais drons (papildināts)
Iepriekš pazudušais bezpilota gaisa kuģis (drons), pār kuru maija sākumā tika zaudēta vadība, piektdien, 15. maijā, tika atrasts meža masīvā Garkalnes novadā. Par drona atrašanās vietu ziņoja kāds aculiecinieks, informē Civilās aviācijas aģentūra.
Sociālās aprūpes centram «Mārsnēni» noteikts karantīnas režīms
(papildināts)
Sociālās aprūpes centram «Mārsnēni» noteikts karantīnas režīms (papildināts)
Covid-19 infekcijas skartajā sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" telpās un teritorijā noteikts karantīnas režīms, taču patlaban tiek meklēti neordināri risinājumi, lai centru nodrošinātu ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, noskaidroja aģentūra LETA. Saskaņā ar jaunāko informāciju kopumā saslimuši 25 centra iemītnieki un četri darbinieki. Epidemiologiem ir vairākas versijas, kāpēc noticis infekcijas uzliesmojums “Mārsnēnos”, taču viens konkrēts inficēšanās avots nav noteikts.
Rīgā un galvaspilsētas apkaimē «Rail Baltica» trases posmā pēta grunti
Rīgā un galvaspilsētas apkaimē «Rail Baltica» trases posmā pēta grunti
Jau vairākas dienas Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē strādā speciālistu brigādes, kas urbj zemi. Viņi nevis meklē naftu, bet pēta grunts sastāvu vietās, kur plāno celt “Rail Baltica” dzelzceļu. Rezultāti ļaus projektētājiem saprast, kur un kā labāk būvēt un izvietot tiltus, tuneļus, uzbērumus un trokšņu sienas.

Atrast vietu, kur notiek ģeotehniskās izpētes darbi, nav grūti. Jāmeklē, no kurienes nāk skaņa. Strādnieki stāsta, ka urbšanas tehnika un speciālistu darbs bieži piesaista vietējo iedzīvotāju interesi. Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē vienlaikus strādā vairākas šādas brigādes, kas urbj dažādās iepriekš izvēlētās vietās. “Rail Baltica” posmā, kurā ietilpst arī Rīga, ir nedaudz vairāk kā 70 tādu punktu. 
Robežsardze ar jauniem helikopteriem un kuteriem uzlabo tehnisko bāzi
Robežsardze ar jauniem helikopteriem un kuteriem uzlabo tehnisko bāzi
Valsts robežsardze stiprina tehnisko bāzi. No šodienas dienesta vajadzībām būs pieejami divi jauni helikopteri un trīs kuteri. Tie ļaus ne tikai patrulēt uz robežas, bet arī transportēt pacientus, palīdzēt meklēšanas un ugunsgrēku dzēšanas operācijās.
Rudīte Losāne kļūst par LELBĀL mācītāju
Rudīte Losāne kļūst par LELBĀL mācītāju
No šodienas Latvijā ir par vienu sievieti mācītāju vairāk. Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca ārpus Latvijas (LELBĀL) par mācītāju ir ordinējusi dzejnieci, ilggadējo Iļģuciema cietuma kapelāni un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri Rudīti Losāni. Viņa kalpos Aizputes novada Cīravas draudzē, kur iepriekš Losāne bija mācītāja pienākumu izpildītāja.
Plaisu dēļ Saeimas ēkā slēgtas vairākas telpas
Plaisu dēļ Saeimas ēkā slēgtas vairākas telpas
Saeimas galvenajā ēkā vairākos kabinetos un zālēs parādījušās plaisas, tādēļ pieņemts lēmums nedrošās telpas slēgt līdz būvekspertu atzinumam. Bez sava kabineta palikusi Saeimas priekšsēdētāja biedre, bet vienā no noslogotākajām Saeimas zālēm – Sarkanajā zalē – drīkst pārvietoties ierobežots cilvēku skaits, turklāt jāiet tuvu sienām.
Tiesa atzīst «PNB banku» par maksātnespējīgu
(papildināts)
Tiesa atzīst «PNB banku» par maksātnespējīgu (papildināts)
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi "PNB banku" par maksātnespējīgu, par tiesas nolēmumu informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Par maksātnespējas administratoru apstiprināts Vigo Krastiņš.
Studente no Lietuvas mācās Baltijas valstu valodas
Studente no Lietuvas mācās Baltijas valstu valodas
Pirms gada Lietuvas simtgades svinību laikā politikas zinātnes studente Saule Kubiļūte iedomājās, ka interesanti būtu iemācīties visas Baltijas valstu valodas. Viņa sāka ar latviešu valodu – izmantoja grāmatas un sociālo vietni “Twitter'', kur latvieši labprāt palīdzēja.
Fonds «Plecs» sagatavo pirmos VIP vecākus
Fonds «Plecs» sagatavo pirmos VIP vecākus
Izaudzināt laimīgu bērnu laimīgā ģimenē. Tāds ir fonda “Plecs” jauno vecāku izglītības programmas mērķis. Naudu šim nodarbībām vāca pagājušogad -  labdarības maratona “Dod pieci!” laikā. Šonedēļ pirmā pilotprojekta grupa kļuva par vecāku atbalsta programmas absolventiem. Latvijas Televīzija pabija kopā ar vecākiem dienā, kad viņi kopā ar grupas mentori – psiholoģi un ģimenes psihoterapeiti Andriju Likovu runā par ēšanu.
REPORTĀŽA: Spītējot lietum, aizvadīti sirsnīgi svētki Aglonā
REPORTĀŽA: Spītējot lietum, aizvadīti sirsnīgi svētki Aglonā
Lietussargi un lietusmēteļi šogad ir galvenie ticīgo aksesuāri Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā. Un cilvēki nāk sagatavojušies - lai lietus netraucē lūgšanām zem klajas debess. Lietus pierimst tikai ar Tautas Krusta ceļa sākumu, kad tūkstošiem sveču izgaismo laukumu pie Aglonas bazilikas.
VUGD: Ugunsgrēkā Kārsavas novadā ir ugunsdrošības neievērošanas pazīmes
VUGD: Ugunsgrēkā Kārsavas novadā ir ugunsdrošības neievērošanas pazīmes
Otrdien, 2. jūlijā, pirms septiņiem vakarā ugunsdzēsējiem izdevās lokalizēt ugunsgrēku Kārsavas novadā, kur kopumā dega aptuveni 32 hektāri meža un kūdras. Ugunsdzēsēji neizslēdz iespēju, ka aizdegšanos varētu būt izraisījusi vietējā kūdras ieguves uzņēmuma ugunsdrošības noteikumu neievērošana.  
Koalīcija prezidenta amatam virzīs Egilu Levitu
(papildināts)
Koalīcija prezidenta amatam virzīs Egilu Levitu (papildināts)
Valdības koalīcijas partijas pirmdien, 15. aprīlī, vienojās Valsts prezidenta amatam virzīt Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Partijā “KPV LV” par prezidentu gan būs brīvais balsojums, tomēr paredzams, ka Levitam balsu pietiks.
Rīgā rindā uz pašvaldības dzīvokļiem – 3401 cilvēks
Rīgā rindā uz pašvaldības dzīvokļiem – 3401 cilvēks
Rīgā rindā uz pašvaldības īres dzīvokļiem ir 3401 maznodrošināta persona. Daudzi no šiem cilvēkiem mājokli gaida vairākus gadus. Tostarp arī daudzbērnu ģimenes, kurām  vajadzīgi vairāku istabu dzīvokļi. Tādu pašvaldībai nav daudz. Četru šādu ģimeņu dzīve mainīsies jau aprīlī, kad Rīgas dome pabeigs bijušās kopmītnes ēkas rekonstrukciju un izmitinās tur vairākus cilvēkus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd