Ziņas
FOTO: Atklāta jauna infrastruktūra gājējiem un velosipēdistiem no Cēsīm līdz pagriezienam uz Līviem
FOTO: Atklāta jauna infrastruktūra gājējiem un velosipēdistiem no Cēsīm līdz pagriezienam uz Līviem
Cēsu novada Līvos svinīgi atklāta jauna gājēju un velobraucēju infrastruktūra no Cēsīm līdz pagriezienam uz Līvu ciemu gar reģionālo autoceļu Umurga–Cēsis (P14) (39,70.–40,95. km). Jaunā infrastruktūra ir savienota ar pašvaldības gājēju un velo ceļiem Cēsīs un Līvu ciemā. Līdz ar jauno savienojumu tiks būtiski uzlabotas mikromobilitātes iespējas un drošība, informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
Indijā grib vairāk darba tirgū iesaistīt sievietes
Indijā grib vairāk darba tirgū iesaistīt sievietes
Indija, kas ir pasaulē visstraujāk augošā lielākā ekonomika, šobrīd nestrādā ar pilnu jaudu, bet tās ambīcijas ir nākotnē kļūt par nākamo Ķīnu. Un, lai to pamāktu, "atslēga" ir 500 miljonu Indijas sieviešu rokās.
Infektoloģe: Zīdaini no garā klepus var pasargāt māmiņas vakcinēšanās jau grūtniecības laikā
Infektoloģe: Zīdaini no garā klepus var pasargāt māmiņas vakcinēšanās jau grūtniecības laikā
Šogad Latvijā konstatēti 462 garā klepus gadījumi. Tas ir četras reizes vairāk nekā pagājušajā gadā, kad tika reģistrēti 111 gadījumi. Garais klepus šogad arī laupījis zīdaiņa dzīvību. Ārsti bažījas, ka ar šo ļoti lipīgo slimību sirgs arvien vairāk, kaut gan pret garo klepu ir pieejama valsts apmaksāta vakcīna. Jaunie vecāki to diemžēl izmanto gausi; par to liecina gadījumi, kad slimnīcā nonākuši nepotēti bērni.
Briseles pelšana un vienkārši risinājumi sarežģītām problēmām. Kā atpazīt prokremliskos spēkus EP vē...
Briseles pelšana un vienkārši risinājumi sarežģītām problēmām. Kā atpazīt prokremliskos spēkus EP vēlēšanās?
Jau šo sestdien, 8. jūnijā, Latvijas iedzīvotāji dosies uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Šī nedēļa ne vien Latvijā ir pagājusi politiskajās aģitācijās, bet arī Krievija pastiprināti pievērusies notikumiem Eiropas politiskajā telpā. Latvijas Radio skaidro, kuras Eiropas partijas un politiķi visbiežāk izceļas ar Krievijai izdevīgiem izteikumiem un kā šāda retorika ietekmē Eiropas Savienības vienotību un sabiedrības uzticību.
Francija sola Ukrainai iznīcinātājus «Mirage»
(papildināts)
Francija sola Ukrainai iznīcinātājus «Mirage» (papildināts)
Francija nodos Ukrainai iznīcinātājus "Mirage" un apmācīs ukraiņu pilotus. Šāds prezidenta Emanuela Makrona paziņojums izskanēja pirms piektdienas tikšanās ar Ukrainas kolēģi Volodimiru Zelenski, kurš ieradies Francijā uz D-dienas 80 gadu piemiņas pasākumiem. 
Lauksaimnieki agrāk nekā citus gadus jau pļauj pirmo zālāju ražu skābbarībai
Lauksaimnieki agrāk nekā citus gadus jau pļauj pirmo zālāju ražu skābbarībai
Lauksaimnieki visā Latvijā jau pļauj pirmo zālāju ražu skābbarībai. Pirmajā pļāvumā zālāju ražība ir labāka nekā pērn, taču daudzviet arī šogad pļavas ir skāris ilgstošs sausums. Pērn sliktās ražības dēļ pieauga arī skābbarības un siena cenas, kas šogad zemniekiem licis vairāk aizdomāties par lielāku rezervju sagatavošanu.
Stiprās puses, ieguvumi un riski –  Dimanta un Daugulis pēc EP priekšvēlēšanu debatēm vērtē 9 populā...
Stiprās puses, ieguvumi un riski – Dimanta un Daugulis pēc EP priekšvēlēšanu debatēm vērtē 9 populārākos sarakstus
LTV raidījuma "Izvēlies nākotni!" trešajās debatēs pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās piedalījās deviņu populārāko partiju sarakstu pirmie numuri, partijām bija iespējas parādīt līderi; partijas tām gatavojās, un kāds šaubīgs vēlētājs, iespējams, pēc šīm debatēm izdarīja savu izvēli. Tā pēc debatēm vērtēja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta un Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras vadītājs Mārtiņš Daugulis.  Pēc visām trīs publiskajām debatēm pirms vēlēšanām Daugulis un Dimanta arī iezīmēja iespējamos ieguvumus un riskus, ja katra no deviņām partijām iekļūtu Eiropas Parlamentā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd