«Gazprom» pērn nopelnījis 45 miljonus dolāru no Ziemeļjūrā iegūtas gāzes

Krievijas valstij piederošais enerģētikas uzņēmums "Gazprom" pērn ir nopelnījis 45 miljonus dolāru no gāzes, kas ir iegūta Ziemeļjūrā, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Gazprom" kopā ar Vācijas uzņēmumu "Wintershall" kopš 2020. gada veic dabasgāzes ieguvi dabasgāzes laukā, kas atrodas Lielbritānijas un Nīderlandes teritoriālajos ūdeņos. Tur iegūto dabasgāzi pēc tam transportē uz Nīderlandi.

Komentējot šīs ziņas, britu Liberāldemokrātiskās partijas līderis un bijušais enerģētikas ministrs Eds Deivijs paziņoja, ka ir pilnībā nepieņemami, ka Lielbritānijas teritorijā iegūta dabasgāze papildina Krievijas diktatora Vladimira Putina kasi, lai varētu turpināt īstenot nelikumīgo karu Ukrainā.

Bet britu valdības pārstāvis sacīja, ka Londona palielinās ekonomisko spiedienu uz Krieviju un stingri vērsīsies pret mēģinājumiem apiet sankcijas.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pērn Eiropas Savienība, Lielbritānija un ASV ir ieviesušas sankcijas, kuru mērķis ir samazināt Kremļa peļņu no energoresursu pārdošanas, ko var izmantot kara finansēšanai. Taču pret "Gazprom" nekādas sankcijas nav attiecinātas un uzņēmums joprojām piegādā dabasgāzi Eiropai, taču daudz mazākā apjomā nekā līdz atkārtotajam iebrukumam Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti