No februāra Skrundā apkures tarifs kāps par 24%, Rudbāržos – par 34%

No nākamā gada 1. februāra Skrundā un Rudbāržos būtiski paaugstināsies apkures tarifs, sasniedzot 120,50 eiro par vienu megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Kuldīgas novada domes lēmums.

Salīdzinot ar patlaban spēkā esošajiem apkures tarifiem, maksa par siltumapgādi Rudbāržos paaugstināsies par 34%, savukārt Skrundā – par 24%.

Domes sēdē SIA "Skrundas komunālās saimniecības" valdes loceklis Sandis Japēņins skaidroja, ka uzņēmumam ir jālūdz pašvaldība paaugstināt siltumapgādes tarifu, jo paaugstinājusies gan maksa par dabasgāzi, gan pieaugušas izmaksas darba algai. 

Uzņēmums noslēdzis jaunu līgumu ar AS "Latvijas gāze" par dabasgāzes iegādi nākamajiem sešiem mēnešiem. Līgumcena ir 48 eiro par megavatstundu (MWh). Tas esot bijis lētākais piedāvājums.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Skrundas komunālās saimniecības" apgrozījums pērn bija 1,17 miljoni eiro, uzņēmuma peļņa – 7193 eiro. Kuldīgas novada pašvaldībai piederošais uzņēmums dibināts 2004. gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 982 107 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti