Eksperts par dronu uzbrukumu Tatarstānai: Krievija parādīja nespēju pretoties šādiem ieročiem
Eksperts par dronu uzbrukumu Tatarstānai: Krievija parādīja nespēju pretoties šādiem ieročiem
Otrdien notikušais Ukrainas dronu trieciens Krievijas Tatarstānā – 1200 kilometrus no Ukrainas – ir līdz šim tālākais šāda veida uzbrukums. Militārās ražotnes un naftas rūpnīcas, par kurām Krievija uzskatīja, ka tās atrodas dziļā aizmugurē un ir drošībā, par tādām vairs nav uzskatāmas, Latvijas Televīzijai pauda ukraiņu militārais eksperts Oleksandrs Kovalenko.
NATO vēlas pārņemt lielāku kontroli pār ieroču piegādēm Ukrainai un izveidot jaunu fondu tās atbalst...
NATO vēlas pārņemt lielāku kontroli pār ieroču piegādēm Ukrainai un izveidot jaunu fondu tās atbalstam (papildināts)
NATO ārlietu ministri trešdien apsprieduši priekšlikumu izveidot jaunu fondu Ukrainas atbalstam turpmākajiem pieciem gadiem 100 miljardu eiro apmērā. Alianses vadītāja Jensa Stoltenberga plāns paredz arī to, ka NATO misija no ASV vadītās grupas, kas pašlaik palīdz pārraudzīt atbalstu, pārņems lielāku kontroli pār ieroču piegādes koordinēšanu Kijivai.
Ukraina gatavojas plašākai Krievijas ofensīvai šovasar un drīzumā plāno iznīcināt Krimas tiltu
Ukraina gatavojas plašākai Krievijas ofensīvai šovasar un drīzumā plāno iznīcināt Krimas tiltu
Ukrainā militārā situācija ir drūma un steidzami nepieciešami vienkārši tradicionālie ieroči – haubices, šāviņi, raķetes, kā arī bezpilota lidaparāti, sarunā ar tīmekļa izdevumu "Politico" vērtēja augsta ranga ukraiņu virsnieki. Neskatoties uz sīvām cīņām frontē, Ukraina līdz 2024. gada pirmajai pusei arī apņēmusies iznīcināt Kerčas tiltu, kas savieno Krieviju ar tās anektēto Krimas pussalu.
Satversmes aizsardzības birojs: Krievijai līdz 2026. gadam būs grūtības apbruņot un noformēt savus s...
Satversmes aizsardzības birojs: Krievijai līdz 2026. gadam būs grūtības apbruņot un noformēt savus spēkus
Ņemot vērā karadarbību Ukrainā un Krievijas karavīru un tehnikas zaudējumus, ar augstu ticamību var paredzēt, ka Krievija saskarsies ar sarežģījumiem līdz 2026. gadam veikt faktiskās izmaiņas tās bruņotajos spēkos un pilnībā noformēt un apbruņot jau esošās, kā arī no jauna veidotās vienības. To savā jaunākajā rakstā norādījis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).
Latvijas izlūki: Krievija turpinās draudēt NATO, bet militāra konflikta eskalācijas iespējamība sagl...
Latvijas izlūki: Krievija turpinās draudēt NATO, bet militāra konflikta eskalācijas iespējamība saglabājas zema
Vladimira Putina režīms Krievijā turpinās uzturēt konfrontējošas attiecības ar rietumvalstīm un NATO, tai skaitā draudot ar konflikta eskalāciju, tostarp kodolieroču izmantošanu, taču atklātās konvencionālas militārās konfrontācijas iespējamība ar Krieviju saglabājas zema. Tā savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).
Medijs: NATO vēlas pasargāt Ukrainu no «politisko pārmaiņu vējiem»
Medijs: NATO vēlas pasargāt Ukrainu no «politisko pārmaiņu vējiem»
NATO izstrādā plānus par piecu gadu militārās palīdzības pakotnes nodrošināšanu Ukrainai 100 miljardu ASV dolāru apmērā, lai pasargātu to no "politisku pārmaiņu vējiem" iespējamas Donalda Trampa otrās prezidentūras gadījumā, ziņoja laikraksts "Financial Times" (FT).
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Nīderlandes pilsētā Hāgā turpinās mēģinājumi izveidot īpašu tribunālu, lai sauktu pie kriminālatbildības tos, kuri apsūdzēti Krievijas pastrādātajos kara noziegumos Ukrainā. Konferencē "Taisnīguma atjaunošana Ukrainai" pulcējās pārstāvji no 55 valstīm, to skaitā arī no Ukrainas.
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā
(papildināts)
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā (papildināts)
Krievijas sastāvā esošās Tatarstānas varasiestādes otrdien pavēstīja par bezpilota lidaparātu uzbrukumu objektiem Jelabugā un Ņižņekamskā. Jelabugā sprādzieni nogranduši vietā, kur tiek ražoti "Šahed" kaujas bezpilota lidaparāti. Tiek ziņots arī par cietušajiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd