Medijs: NATO vēlas pasargāt Ukrainu no «politisko pārmaiņu vējiem»
Medijs: NATO vēlas pasargāt Ukrainu no «politisko pārmaiņu vējiem»
NATO izstrādā plānus par piecu gadu militārās palīdzības pakotnes nodrošināšanu Ukrainai 100 miljardu ASV dolāru apmērā, lai pasargātu to no "politisku pārmaiņu vējiem" iespējamas Donalda Trampa otrās prezidentūras gadījumā, ziņoja laikraksts "Financial Times" (FT).
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Nīderlandes pilsētā Hāgā turpinās mēģinājumi izveidot īpašu tribunālu, lai sauktu pie kriminālatbildības tos, kuri apsūdzēti Krievijas pastrādātajos kara noziegumos Ukrainā. Konferencē "Taisnīguma atjaunošana Ukrainai" pulcējās pārstāvji no 55 valstīm, to skaitā arī no Ukrainas.
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā
(papildināts)
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā (papildināts)
Krievijas sastāvā esošās Tatarstānas varasiestādes otrdien pavēstīja par bezpilota lidaparātu uzbrukumu objektiem Jelabugā un Ņižņekamskā. Jelabugā sprādzieni nogranduši vietā, kur tiek ražoti "Šahed" kaujas bezpilota lidaparāti. Tiek ziņots arī par cietušajiem.
Latvijas Radio Ukrainā: Nelikumīgā zāļu piegādē Krievijas armijai vainotā Latvijas firma noliedz aps...
Latvijas Radio Ukrainā: Nelikumīgā zāļu piegādē Krievijas armijai vainotā Latvijas firma noliedz apsūdzības
Ukrainā turpinās pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā par nelikumīgu Ukrainas uzņēmumā "Novofarm–Biosintez" ražotu anestēzijas medikamentu piegādi Krievijas armijai pēc pilna apmēra iebrukuma sākuma. Kriminālprocesā figurē arī Latvijas uzņēmuma vārds. Latvijas Radio ir izdevies sazināties ar zāļu ražotāja akcionāru un Latvijas uzņēmuma īpašnieku, kurš apsūdzības noliedz.
Palīdzības krava dodas arī uz patvertni Hersonā
Palīdzības krava dodas arī uz patvertni Hersonā
Lai gan kara plosītajā Ukrainā vajadzību joprojām ir ļoti daudz, ziedojumu apmērs sarucis. Bet, neskatoties uz to, tūliņ uz Hersonu dosies kārtējie biedrības "Tev" busiņi ar palīdzības kravu. Viens no tiem palīdzību vedīs bumbu patvertnei. Hersonā bumbu patvertnēs iedzīvotāji joprojām nakšņo, bet bērni mācās. Tāpēc ir pateicīgi par visu, kas spēj uzlabot satraucošo, bīstamo ikdienu.
Analītiķi: Krievijas armija pavasara beigās vai vasarā varētu uzsākt lielu ofensīvu
Analītiķi: Krievijas armija pavasara beigās vai vasarā varētu uzsākt lielu ofensīvu
Krievijas armija pavasara beigās vai vasarā, visticamāk, sāks lielu ofensīvu. Ar šādu secinājumu klajā nākuši ASV domnīcas "Kara studiju institūts" analītiķi. Pēc viņu domām, Krievija šajā ofensīvā varētu koncentrēties uz Doneckas apgabala rietumu iekarošanu. Tikmēr Ukrainas armijas pārstāve Natālija Humeņuka atgādināja, ka draudi no Krievijas kuģiem Melnajā jūrā Ukrainai joprojām saglabājas, neskatoties uz to, ka Kijivai veiksmīgi izdevies atvirzīt Krievijas floti tālāk prom.
Aicina ziedot naudu brīvroku kruķiem karā cietušajiem Ukrainas karavīriem
Aicina ziedot naudu brīvroku kruķiem karā cietušajiem Ukrainas karavīriem
Desmitiem tūkstoši Ukrainas karavīru šajā karā ir zaudējuši rokas vai kājas. Kājas amputācija ir smaga trauma, kas atstāj dziļas sekas. Latvijas neiroķirurgs Jānis Šlēziņš uzņēmies savākt pēc iespējas vairāk līdzekļu, lai šo karavīru dzīvi uzlabotu uzreiz, vēl pirms protēzes izgatavošanas. Proti, platformā ziedot.lv tiek vākti līdzekļi brīvroku kruķiem – īpašai ierīcei, kas stiprinās pie kājas, ļauj pārvietoties, bet tajā pašā laikā atstāj brīvas karavīra rokas.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd