Darbs attālināti: darba ņēmēja un darba devēja tiesības ārkārtas situācijā
Darbs attālināti: darba ņēmēja un darba devēja tiesības ārkārtas situācijā
No otrdienas, 16. marta, valsts, pašvaldību un privātajā sektorā strādājošajiem jāstrādā attālināti. Tā lēma valdība. Prasība veikt darbu attālināti jau bija spēkā līdz ar ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu valstī, bet no rītdienas darba devējiem būs tiesības vienpusēji norīkot darbinieku strādāt attālināti. Vienlaikus darba devējam arī jāsedz izdevumi, kas saistīti ar attālinātā darba vietas iekārtošanu un citiem papildu izdevumiem.
Darba inspekcijā jūtami audzis konsultāciju skaits par attālināto darbu
Darba inspekcijā jūtami audzis konsultāciju skaits par attālināto darbu
Pagājusi nedēļa, kopš noteikts, ka attālinātais darbs valsts pārvaldē un pašvaldībās vairs nav tikai ieteikums vai abpusēja vienošanās starp darbinieku un darba devēju, bet  gan obligāta prasība. Tā stājās spēkā otrdien, kad Valsts darba inspekcijā (VDI) arī jūtami pieaudzis konsultāciju un sūdzību skaits.
EK rosina izveidot digitālo zaļo sertifikātu, lai Covid-19 laikā atvieglotu ceļošanu ES
(papildināts...
EK rosina izveidot digitālo zaļo sertifikātu, lai Covid-19 laikā atvieglotu ceļošanu ES (papildināts)
Digitālo zaļo sertifikātu, kas ļautu atjaunot brīvu ceļošanu Eiropā, varētu ieviest jau vasaras sākumā. Eiropas Komisija (EK) trešdien, 17. martā, ir iesniegusi izskatīšanai likumprojektu, kas paredz izveidot šādu apliecību. Tajā tiktu norādīts, ka cilvēks ir vakcinēts, ir pārslimojis Covid-19 vai arī ir nesen saņēmis negatīvu testa rezultātu. Tomēr iecerei ir arī ne mazums kritiķu. Tāpat EK apsver iespēju vēl vairāk ierobežot vakcīnu eksportu.
Britu eksperts: Džins ir izlaists no pudeles – darbs no mājām ir uz palikšanu
Britu eksperts: Džins ir izlaists no pudeles – darbs no mājām ir uz palikšanu
Lai gan konferencē "Darba vides pārmaiņu evolūcija – pielāgoties, mainīties, turpināt" dažādu valsts iestāžu pārstāvji stāstīja par to, cik viņi gudri un veiksmīgi ir pielāgojušies jaunajiem apstākļiem, tam visam cauri vijās tāda vēlme tomēr atgriezt cilvēkus pēc pandēmijas birojā un līdz ar to arī neizteiktas šaubas un bailes par to, vai birojus vispār vēl vajadzēs? Trāpīgi to iezīmēja brits, Darba vides, iesaistes un ēku pārvaldības institūta vadītājs Kriss Moriartijs.