Igaunija: «Depo» nav pārtikas veikals, tādēļ Covid-19 ierobežojumu laikā nedrīkst turpināt darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Igaunijas varasiestādes pieprasījušas, lai Latvijas uzņēmējiem piederošais “DEPO” tirdzniecības centrs pildītu valdības izsludinātos ierobežojumus un pārtrauktu pircēju apkalpošanu klātienē, jo tas nav pārtikas preču veikals.

Igaunijā pagājušonedēļ stājās spēkā stingri ierobežojumi, kas nepieciešami, lai samazinātu Covid-19 izplatības līmeni, kas Igaunijā ir augstākais Eiropā. Kopš 11.marta pircējus klātienē drīkst apkalpot tikai pārtikas veikali, aptiekas, degvielas uzpildes stacijas un zooveikali.

Neraugoties uz šiem ierobežojumiem, “DEPO” tirdzniecības centrs turpinājis darbu, jo veikalā tiek tirgotas arī pārtikas preces. Igaunijas Ekonomikas un komunikācijas lietu ministrija trešdien paziņoja, ka “DEPO” nav pārtikas veikals, tādēļ nedrīkst apkalpot pircējus klātienē.

“Būvniecības preču veikals nevar ierīkot siera plauktu un teikt, ka “mēs tagad esam pārtikas veikals”. Ja veikals tirgo dažādu veidu preces, to var uzskatīt par pārtikas veikalu tikai tad, ja pārtika veido lielāko daļu no apgrozījuma,” skaidro ministrijas pārstāve Laura Lāstere.

Viņa piebilda, ka alkohola veikali tiek pieskaitīti pie pārtikas preču veikaliem un drīkst turpināt darbu, ievērojot visus drošības noteikumus.

“DEPO” tirdzniecības centrs Tallinā tika atvērts pagājušā gada oktobrī. Latvijas uzņēmumam “DEPO DIY” pieder vairāki tirdzniecības centri Latvijā; tas jau vairākus gadus darbojas arī Lietuvā. Kopš pirmdienas Lietuvā ir stājušies spēkā atvieglojumi, kas "DEPO", "IKEA" un tamlīdzīgiem veikaliem ļāva atsākt pircēju apkalpošanu klātienē.

Igaunijā saslimstība ar Covid-19 ir ļoti augsta; 14 dienu kumulatīvais Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits ir 1516 uz 100 000 iedzīvotāju, ziņo ERR.ee.

Aizvadītās diennakts laikā reģistrēti 1784 inficēšanās gadījumi, seši cilvēki ir miruši.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti