Pasažieru skaits lidostā «Rīga» februārī sarucis par 95%
Pasažieru skaits lidostā «Rīga» februārī sarucis par 95%
2021.gada februārī lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru skaits sarucis līdz zemākajam līmenim kopš lidojumu atsākšanās pērnā gada maijā – apkalpoti vien 5% no pagājušā gada ceļotāju skaita, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem februārī.
Eksperti skeptiski par iespēju izkontrolēt attālināta darba ievērošanu
Eksperti skeptiski par iespēju izkontrolēt attālināta darba ievērošanu
Viens no valdībā iesniegtajiem priekšlikumiem Covid-19 izplatības mazināšanai paredz visiem, kam ir iespējams, noteikt obligātu prasību strādāt no mājām. Latvijas Radio uzrunātie eksperti gan ir skeptiski, sakot, ka būs grūti izkontrolēt un nošķirt, kurš var strādāt attālināti un kurš nevar. Turklāt uzņēmumiem, kuri līdz šim to nav darījuši, būs grūti līdz pirmdienai nodrošināt iespēju visiem strādāt attālināti.
Gan patērētāji, gan tirgotāji uz nākotni raugās pesimistiski
Gan patērētāji, gan tirgotāji uz nākotni raugās pesimistiski
Mazumtirdzniecībai Eiropā, lai arī ar dažiem “kritušajiem”, līdz šim pandēmijas laiku ir izdevies pārlaist labāk nekā virknei citu nozaru. Vienlaikus pašlaik ir pārdroši cerēt uz lielu izaugsmi laikā, kad pandēmija beigsies. Visdrīzāk tirgotājiem par patērētāju maciņiem nāksies sacensties ar ceļojumu un izklaides industriju, pēc kuru piedāvājuma daudzi būs noilgojušies. Savukārt ekonomiskā situācija pašlaik neļauj cerēt, ka patērētāju maciņi būs kļuvuši daudz biezāki.
Latvija starptautiskajos finanšu tirgos piesaista 1,25 miljardus eiro
Latvija starptautiskajos finanšu tirgos piesaista 1,25 miljardus eiro
Latvijas Valsts kase starptautiskajos finanšu tirgos emitēja 10 gadu obligācijas, piesaistot finansējumu 1,250 miljardu eiro apmērā ar ienesīgumu 0,105% un fiksējot kupona likmi 0,000%. Tas ir vēsturiski zemākais Latvijas parāda vērtspapīru emisijās starptautiskajos tirgos jebkad sasniegtais tik gara termiņa ienesīguma un kupona līmenis, informēja Valsts kasē.
Trīs Latvijas farmaceitiskie uzņēmumi ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu pret Covid-19...
Trīs Latvijas farmaceitiskie uzņēmumi ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu pret Covid-19 ražošanai
Trīs Latvijas farmaceitiskie uzņēmumi – AS "Olainfarm", AS "Grindeks" un SIA "Pharmidea" – ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu pret Covid-19 ražošanai, trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē atklāja Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs un "Pharmidea" līdzīpašnieks Vitālijs Skrīvelis.
Baltijas valstu ekonomikas Covid-19 izraisīto krīzi pārcietušas salīdzinoši sekmīgi
Baltijas valstu ekonomikas Covid-19 izraisīto krīzi pārcietušas salīdzinoši sekmīgi
Koronavīrusa Covid-19 pandēmija izraisīja ne tikai globālu veselības krīzi, bet arī pasaules ekonomikas lejupslīdi. 2020. gads bija smags arī Baltijas valstu tautsaimniecībām. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn saruka, tomēr ne līdz tādam līmenim, kādu prognozēja pandēmijas sākumā. Analītiķi norādīja, ka pandēmija ir veicinājusi arī veselīgus ekonomiskos procesus, kuri nākotnē var sekmēt attīstību.
No 17. marta atļaus lidojumus uz trešajām valstīm
(papildināts)
No 17. marta atļaus lidojumus uz trešajām valstīm (papildināts)
No nākamās trešdienas, 17. marta, atjaunos lidojumus uz un no trešajām valstīm, tajā skaitā tūroperatoru organizētos neregulāros pasažieru atpūtas pārvadājumus, otrdien nolēma valdība. Vienlaikus būs aizliegta nebūtiska ceļošana no trešajām valstīm uz Latviju. 
OECD prognozē straujāku pasaules ekonomikas atlabšanu
OECD prognozē straujāku pasaules ekonomikas atlabšanu
Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) otrdien ievērojami palielinājusi pasaules ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam. Piesardzīgu optimismu rosina iedzīvotāju vakcinācija pret Covid-19, kas pamazām uzņem apgriezienus, un vērienīgie ASV valdības īstenotie ekonomikas atbalsta pasākumi, kas būtiski uzlabojuši arī pasaules ekonomikas perspektīvas.