Valdība piešķir 3 miljonus eiro nākotnes kultūras piedāvājuma veidošanai
Valdība piešķir 3 miljonus eiro nākotnes kultūras piedāvājuma veidošanai
Vadība 4. marta sēdē atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) pieprasījumu piešķirt 3 000 000 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammai “Nākotnes kultūras piedāvājums”, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale. Programmā paredzēts sniegt atbalstu jaunu kultūras produktu un pakalpojumu radīšanai un jau izstrādāto kultūras produktu un pakalpojumu pielāgošanai un īstenošanai pastāvošo Covid-19 drošības pasākumu apstākļos.
Kanādiešu pētnieki: Ja neuzraudzīs dzīvnieku saslimstību ar Covid-19, var sākties nebeidzams pandēmi...
Kanādiešu pētnieki: Ja neuzraudzīs dzīvnieku saslimstību ar Covid-19, var sākties nebeidzams pandēmijas loks
Jau kopš pandēmijas sākuma pētnieki bažījušies, ka koronavīruss SARS-CoV-2 varētu pārlēkt no cilvēkiem uz savvaļas dzīvniekiem. Vīrusam uzglūnot dažādām savvaļas zvēru sugām, piemēram, žurkām, pelēm, seskiem, ūdensžurkām, var veidoties mutācijas, kas atkal pāriet uz cilvēkiem arī pēc pandēmijas mazināšanās, un tādējādi viss loks sāktos no jauna.
Latvijā pērn būtiski samazinājušies pasažieru pārvadājumi
Latvijā pērn būtiski samazinājušies pasažieru pārvadājumi
2020. gadā salīdzinājumā ar 2019. gadu Covid-19 ietekmē būtiski samazinājušies pasažieru pārvadājumi visos transporta veidos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Pasažieru skaita samazināšanos visos transporta veidos noteica Covid-19 pandēmija un ar to saistītie pārvietošanās ierobežojumi.
Balvu un Gulbenes novadu vadītāji atzīst – iespēju apkarot lipīgākā Covid-19 paveida izplatīšanos na...
Balvu un Gulbenes novadu vadītāji atzīst – iespēju apkarot lipīgākā Covid-19 paveida izplatīšanos nav daudz
Otrdien saistībā ar Covid-19 lipīgākā britu paveida saslimšanas uzliesmojumu Gulbenes un Balvu novados tika sasauktas Civilās aizsardzības komisiju sēdes, lai lemtu par pasākumiem vīrusa straujās izplatības ierobežošanai. Abu pašvaldību vadītāji uzskata, ka cīņā ar uzliesmojumiem šobrīd daudz iespēju nav. Viņuprāt, novadu iedzīvotājiem jāskaidro pašreizējās situācijas nopietnība un iestāžu vadītājiem pastiprināti jākontrolē, lai visi valstī noteiktie drošības pasākumi tiktu ievēroti. 
Eksperti: Valsts parāda apmērs vēl nav satraucošs, bet nevaram aizņemties bezgalīgi
Eksperti: Valsts parāda apmērs vēl nav satraucošs, bet nevaram aizņemties bezgalīgi
Valsts budžeta deficīts 2021. gadā palielināsies no plānotajiem 1,2 miljardiem eiro jeb 3,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP) līdz indikatīvi 2,9 miljardiem eiro jeb 9,4% no IKP. Savukārt valsts parāds šogad varētu sasniegt 50% no IKP, tā liecina Finanšu ministrijas prognozes. Tas nozīmē, ka no naudas, kuru valsts tērē, vairāk nekā katrs ceturtais eiro ir aizņemta. Latvijā rekordaugsts budžeta deficīts – 9,6% no IKP – bija 2009. gadā, kas bija pēc pašas smagākās ekonomiskās krīzes. Cik tālu ar valsts atbalstu Covid-19 krīzē skartajiem varam vēl atļauties kāpināt gan valsts ārējo parādu, gan budžeta deficītu?
Marts, 2021
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11