Ungārija Covid-19 dēļ atkārtoti slēdz valsts robežu
Ungārija Covid-19 dēļ atkārtoti slēdz valsts robežu
Ungārija no otrdienas, 1. septembra, Covid-19 pandēmijas dēļ atkārtoti slēgusi valsts robežu. Lēmums jau radījis transporta sastrēgumus robežkontroles punktos.
 
Ungārijas varas iestādes informē, ka cilvēku pārbaudes tiks veiktas 67 robežšķērsošanas vietās.
Mācības klātienē atsāk arī Lietuvā un Igaunijā. Kā kaimiņvalstīs tās organizē?
Mācības klātienē atsāk arī Lietuvā un Igaunijā. Kā kaimiņvalstīs tās organizē?
1. septembrī pirmo skolas dienu atzīmē ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Arī šajās valstīs par drošības pasākumiem saistībā ar Covid-19 riskiem un mācību procesa organizēšanu pamatā lemj skolas un pašvaldības. Tomēr kaimiņvalstu ministrijas ar ieteikumiem bijušas skopākas nekā Izglītības un zinātnes ministrija Latvijā.
Eiropā nākas pastiprināt ierobežojumus, lai samazinātu koronavīrusa izplatību
Eiropā nākas pastiprināt ierobežojumus, lai samazinātu koronavīrusa izplatību
Eiropā strauji pieaug inficēšanās ar koronavīrusu Covid-19, tāpēc valstis ir spiestas atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem, lai savaldītu vīrusu. Visradikālākos soļus spērusi Ungārija, kas no šodienas atkal slēgs savas robežas ārvalstniekiem. Daļa eiropiešu nav mierā ar pulcēšanās ierobežojumiem, tāpēc iziet ielās, lai protestētu. Eksperti brīdina, ka arvien biežāka bērnu un jauniešu inficēšanās ar koronavīrusu var veicināt tā izplatīšanos gados vecu un mazāk aizsargātu cilvēku vidū.
Neraugoties uz Covid-19, Eiropā darbu atsāk skolas
Neraugoties uz Covid-19, Eiropā darbu atsāk skolas
Neraugoties uz Covid-19 pandēmiju, daudzās Eiropas valstīs 1. septembrī sākas jaunais mācību gads. Skolas durvis vērs arī pandēmijas visvairāk skartajās valstīs, tai skaitā Francijā un Spānijā.
Aptauja: Vairākums vecāku grib mācības klātienē, bet attaisno bērnu nelaišanu skolā bailēs no Covid-...
Aptauja: Vairākums vecāku grib mācības klātienē, bet attaisno bērnu nelaišanu skolā bailēs no Covid-19
Lai gan lielākā daļa bērnu vecāku gadījumā, ja situācija ar Covid-19 izplatību ir tāda kā pašlaik, gribētu, lai mācības notiktu klātienē, vairāk nekā puse no bērnudārza vecuma bērnu vecākiem un vairāk nekā trešdaļa skolēnu vecāku attaisno bērnu nelaišanu uz skolu bailēs no iespējas inficēties ar jauno koronavīrusu.  Tajā pašā laikā iespēja, ka bērns var “atnest” Covid-19 kādam riska grupā esošajam ģimenes loceklim, uztrauc 45% respondentu, liecina pēc LSM pasūtījuma veiktā SKDS aptauja.
Septembris, 2020
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11