Panorāma

Pirms 22 gadiem sākās apvērsums

Panorāma

Rundāles novada aizbraucēji atgriežas

"Liepājas metalurgs" atkal valdības darba kārtībā

Zaharjins un Segals līgumus par atteikšanos no LM grib parakstīt uz saviem nosacījumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas metalurga” (LM) akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals līgumus par atteikšanos no LM akcijām ir gatavi parakstīt uz saviem nosacījumiem, kuri publiski nav zināmi.

Tas nozīmē, ka vienošanās nav noslēgta. Premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”) ir atturīgs komentāros par LM nākotni, norādot, ka šo jautājumus valdība skatīs otrdien, kad būs kārtējā valdības sēde.

Viņš pastāstīja, ka tāpat pirmdien uzņēmuma akcionāri līdz galam saskaņoja tiesiskās aizsardzības plānu un papīra formātā to nogādāja katram no kreditoru kluba pārstāvjiem.

Medijiem pirmdienas vakarā izsūtīta abu akcionāru vēstule valdības piesaistītajam konsultantam "Prudentia". "Tā kā mums patiesi rūp uzņēmuma un rūpnīcas liktenis un mums ir svarīgi, lai ražošana tiktu nekavējoši atsākta esam centušies pēc iespējas ievērot Jūsu piedāvātos nosacījumus, ietverot jūsu piedāvātajos līguma projektos tikai tādus noteikumus, kas garantē visiem trīs lielākajiem akcionāriem vienādas iespējas un tiesības, kā arī esam centušies pieturēties pie savstarpēji praktiski saskaņotā tiesiskās aizsardzības procesa plāna redakcijas," teikts abu akcionāru vēstulē "Prudentia".

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Liepājas metalurga" pārstāve advokāte Sintija Radionova, līguma projektam pievienoti papildinājumi, lai nodrošinātu visu trīs uzņēmuma akcionāru vienādas tiesības un iespējas. Tāpat Zaharjins un Segals vēlas, lai līgumā tiktu atrunātas uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plāna pasākumu galīgajā redakcijā (TAP) panāktās vienošanās, sacīja Radionova, atgādinot, ka "Liepājas metalurga" TAP pasākumu plāna galīgā redakcija ir saskaņota ar visiem uzņēmuma kreditoriem.

Jau vēstīts, ka pirmdien beidzas termiņš kreditoru kluba izvirzītajam ultimātam - LM akcionāriem Kirovam Lipmanam, Zaharjinam un Segalam jānodod savas kompānijas akcijas kreditoriem, ja viņi nav gatavi ieguldīt LM līdzekļus. Lipmans pirmdien paziņoja, ka ir gatavs ieguldīt uzņēmumā līdzekļus, tiklīdz pārējie divi lielākie akcionāri - Zaharjins un Segals - būs parakstījuši vienošanos par atteikšanos no visām viņiem piederošajām kompānijas akcijām.

LM ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Gan kreditoru klubs, gan uzņēmuma vadība patlaban meklē kompānijai investoru.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu un uzdeva līdz 26.jūlijam iesniegt kompānijas glābšanas plānu. LM tiesai iesniedza lūgumu pagarināt plāna iesniegšanas termiņu par mēnesi, ko tiesa apmierināja.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki ir privātpersonas - Zaharjins, Segals un Lipmans.

„Mēs sarunājām, ka viņi noliek akcijas un es ieguldu līdzekļus un palaižu rūpnīcu – tāda bija noruna, „Prudentia” to var apliecināt. – Cik daudz jūs esat gatavs ieguldīt? - Cik vajadzēs. – Jūs neparedzat kādus riskus? – Risks ir, ja man maisīs un nedos strādāt bijušie akcionāri. Ja man apstiprinās, ka ir parakstīts līgums un viņi ir projām, es mainu apsardzi, etapos mainu valdi un sāku strādāt,” - tā telefonsarunā ar Latvijas Radio izteicās trešais akcionārs Kirovs Lipmans.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti