Vācijā piešķirs 130 miljardus eiro Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vācijas valdošās koalīcijas partijas vienojušās par jaunu palīdzības paketi Covid-19 pandēmijas dēļ cietušajai valsts ekonomikai. Dažādiem pasākumiem kopumā novirzīs 130 miljardus eiro.   

Kanclere Angela Merkele pēc divas dienas ilgām sarunām informēja, ka finanšu palīdzību saņems atsevišķu nozaru uzņēmumi un pašvaldības. To varēs izmanot bezdarba mazināšanai, kā arī papildu palīdzībai jaundzimušo bērnu vecākiem.

Lai sildītu ekonomiku, tiks veicināta jaunu elektromobīļu un hibrīdauto iegāde, tādējādi atbalstot nozīmīgo valsts autobūves nozari un mazinot klimata izmaiņas.

 Valdība arī plāno investēt projektos, kas saistīti ar atjaunojamās enerģijas uzkrāšanu, kvantu datoru izstrādi un digitalizāciju. No 1. jūlija uz pusgadu no 19% līdz 16% samazinās pievienotās vērtības nodokli, savukārt jau iepriekš samazinātā likme būs 5%, nevis 7%.

 Jaunā palīdzības pakete papildinās martā pieņemto programmu atbalstam veselības aprūpes nozarei un uzņēmumiem cīņai ar Covid-19 krīzi.  

KONTEKSTS:

Jaunais "Covid-19" koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni, un vīrusa dēļ daudzās valstīs tika ieviesti stingri pulcēšanas ierobežojumi un noteikta karantīna. Tas savukārt pamatīgi iedragāja ekonomiku, daudzās jomās darbība pilnībā apstājās, un ES valstīs meklē iespējas atbalstīt uzņēmējus un iedzīvotājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti