Tieša runa

Tieša runa: "Kā dzīvot bīstamā koronavīrusa ēnā?"

Tieša runa

Tieša runa: "Kādu Latvijas karti zīmē Saeimas deputāti?"

Tieša runa: "Kā dzīvot bīstamā koronavīrusa ēnā?"

Tūrisma operatoru asociācija: 50% marta ceļojumu ir atcelti bailēs no «Covid-19»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Puse jeb 50% visu marta ceļojumu ir atcelti cilvēku pārlieku lielas piesardzības koronavīrusa "Covid-19" dēļ, Latvijas Televīzijas raidījumā "Tieša runa" teica Latvijas Tūrisma operatoru un aģentu asociācijas valdes loceklis Ēriks Lingebērziņš.

Viņš daļēji vainoja arī medijus, kuri baida cilvēkus. "Cilvēkiem, kas ceļo, ir ļoti daudz informācijas. Un mediji nereti rada vēl papildu bailes, kuras vairākos gadījumos nav pat pamatotas," sacīja Lingebērziņš.

Viņš stāstīja, ka tūrisma nozarē vadās pēc Pasaules Veselības organizācijas norādēm, uz kuriem reģioniem un valstīm nav ieteicams doties. Tas, ka desmitos pasaules valstu ir pa vienam "Covid-19" gadījumam, nenozīmē, ka ceļot vairs nedrīkst vispār.

Arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs uzsvēra, ka ir ļoti liela atšķirība starp valstīm, kurās ir izsekots, kur cilvēks inficējies, un infekcijas skartām zonām, kur notiek nekontrolēta vīrusa cirkulēšana.

Speciālists arī norādīja, ka slimības lapas netiek dotas, ja darbinieks ir atgriezies no, piemēram, Ziemeļitālijas. To var saņemt cilvēki, kuri ir bijuši kontaktā ar kādu inficētu cilvēku.

Galvenā rekomendācija - ja būts vīrusa skartā vietā un parādās simptomi, zvanīt 113.

No  28. februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. Šīs arī ir iepriekš minētās infekcijas skartās zonas, kurās notiek nekontrolēta vīrusa cirkulēšana.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Lai nepieļautu vīrusa izplatību, Ķīna paziņojusi par valsts mēroga ierobežojumiem. Pasaules Veselības Organizācija saistībā ar Ķīnas koronavīrusu izsludinājusi augstāko starptautisko ārkārtas stāvokli veselības aizsardzības jomā.  

Vīruss izplatījies arī ārpus Ķīnas, tostarp vairākās Eiropas valstīs. "Covid-19" konstatēts arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs.

Starptautiskās organizācijas vērš uzmanību uz to, ka jaunais "Covid-19" koronavīruss izraisīs ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos. Turklāt pesimistiskākie scenāriji liecina pat par pirmo globālo ekonomisko lejupslīdi kopš finanšu krīzes pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tas ietekmēs arī Latviju, un vienas no pirmajām no koronavīrusa cieta aviopārvadājumu un tūrisma nozares.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti