«Tallink Latvija» tuvākajā laikā plāno pieņemt darbā ap 200 darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" meitaskompānija "Tallink Latvija" tuvākajā laikā plāno pieņemt darbā aptuveni 200 darbiniekus, aģentūru LETA informēja "Tallink" pārstāve Esēnija Zīriņa.

Viņa skaidroja, ka, tāpat kā uzņēmums Igaunijā, arī "Tallink Latvija" ir uzsācis personāla atlases procesu, lai atsāktu kuģa "Isabelle" satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Pašreiz "Tallink Latvija" uz kuģiem un administrācijā strādā aptuveni 100 cilvēku, no kuriem 14 personas atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā.

Tuvākajā laikā plānots pieņemt darbā vēl aptuveni 200 cilvēkus, no kuriem aptuveni 85-90% ir kuģa apkalpe.

Kā ziņots, "Tallink" Igaunijā plāno pieņemt darbā 500 darbinieku, kas strādātu uz uzņēmuma kuģiem, viesnīcās un restorānos.

Tāpat ziņots, ka kuģis "Isabelle" aprīlī atsāks kursēt maršrutā Rīga-Stokholma. Prāmis pārtrauca kursēt šajā maršrutā 2020. gada martā, sākoties Covid-19 pandēmijai.

"Tallink Grupp" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 476,9 miljoni eiro, kas ir par 12,8% vairāk nekā 2020. gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās divas reizes - līdz 56,6 miljoniem eiro.

Uzņēmuma peļņa no pamatdarbības pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) 2021.gadā bija 58,3 miljoni eiro, kas ir 7,3 reizes vairāk nekā 2020. gadā.

"Tallink Grupp" veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line". Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 40% "Tallink Grupp" akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti