Skaistumkopšanas nozarē dīkstāves atbalsts būs plašāk pieejams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Visi skaistumkopšanas nozarē strādājošie, kas nozarē bija nodarbināti 2020. gada oktobrī vai novembrī, vai decembrī, varēs saņemt dīkstāves atbalstu no 2021. gada janvāra uz laiku, kamēr ir liegums darboties skaistumkopšanas nozarei.  Patentmaksātājam bija jābūt spēkā patentam 2020. gada augustā vai septembrī, vai oktobrī, vai novembrī, vai decembrī.

Finanšu ministrija paziņojumā medijiem informēja, ka

atbalsta apmērs ir paredzēts no 500 līdz 1000 eiro.

Arī darbiniekam, pašnodarbinātai personai un patentmaksātājam, kurš saņem atbalstu par dīkstāvi, skaistumkopšanas nozarē tiek paredzēts piešķirt piemaksu 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem (piemaksu piešķirot tikai vienā nodarbinātības formā).

Regulējums ļaus uz atbalstu pretendēt arī personām, kas ir mainījušas nodokļu maksāšanas režīmu ar 2021. gadu, jo ir atcelts patentmaksas maksāšanas režīms, kā arī būtiski mainīti kritēriji mikrouzņēmumu nodokļu maksātājiem.

“Skaistumkopšanas nozarei, kuras darbība ir tikusi apturēta pilnībā, ir nepieciešams tāds dīkstāves atbalsta regulējums, kas ļauj pieteikties atbalstam arī katram nodarbinātajam individuāli. [..] Vienlaikus esmu aicinājis Valsts ieņēmumu dienestu uzlabot savu komunikāciju ar atbalsta saņēmējiem, un jau tuvākajā laikā dienests organizēs seminārus nozarei gan par pieteikšanos atbalstam, gan par saimnieciskās darbības formas reģistrēšanu vai maiņu un citiem nozarei svarīgiem jautājumiem,” norāda finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”).

Izmaiņas paredz otrdien, 19. janvārī, Ministru kabineta (MK) sēdē atbalstītais priekšlikums papildināt dīkstāves atbalsta regulējumu skaistumkopšanas nozarē strādājošajiem saistībā ar noteiktajiem Covid-19 drošības pasākumiem.

Izmaiņas Finanšu ministrija sagatavoja sadarbībā ar nozares asociācijām, analizējot līdzšinējo situāciju ar pieteikšanos atbalstam un ņemot vērā samērā zemo aktivitāti tieši skaistumkopšanas nozarē.

Nozarē strādājošo struktūra ir ļoti atšķirīga, proti, tās pārstāvji strādā dažādos nodokļu režīmos, norāda FM.

Reirs attālinātajā preses konferencē skaidroja, ka atbalstu varēs saņemt ne tikai skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji, bet nozarē nodarbinātie – arī tie, kas pieņēma klientus, uzkopa telpas, “visi laipni gaidīti, [..] pabalsts tiks piešķirts”.

Ministrs arī atgādināja, ka iepriekš no aptuveni 9000 nozarē satrādājošo pabalstiem pieteicās vien 1500.

KONTEKSTS:

Latvijas uzņēmējiem pašreizējās ārkārtējās situācijas laikā ir trīs finansiālā atbalsta veidi – dīkstāves pabalsti, subsidētas darbavietas un vienreizējā subsīdija apgrozāmajiem līdzekļiem. Nolemts apgrozāmo līdzekļu subsīdijas programmā atteikties no nozaru ierobežojuma un samazināt atbalsta saņemšanas kvalifikācijas kritērijus.

Joprojām ir spēkā virkne atbalsta pasākumu nodokļu jomā, kas stājās spēkā šā gada martā, pirmās ārkārtējās situācijas laikā, piemēram, nodokļu samaksas termiņa pagarināšana līdz trim gadiem, ātrāka PVN pārmaksas atmaksa, iespēja nemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumus u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti